
وجود ۱۲ هزار خودرو برقی در کشور
احد عابسی رئیس بخش مطالعات و طراحی ایستگاههای شارژ گروه مپنا در کارگاه «آشنایی با شارژرهای خودروهای برقی از فناوری تا نصب» که در حاشیه بیستونهمین نمایشگاه نفت گاز پالایش و پتروشیمی برگزار شد اعلام کرد: سیاستهای کشور در زمینه خودروهای برقی از اواخر سال ۱۳۹۶ و اوایل ۱۳۹۷ دچار تغییرات اساسی شد. او افزود: در سال ۱۴۰۳ خودروی برقی به عنوان راهحلی برای ناترازی سوخت مطرح گردید و بر همین اساس مسئولان کشور تصمیم به واردات خودروهای برقی گرفتند.
عابسی با اشاره به دو دلیل اصلی یعنی کاهش آلایندگی و کاهش مصرف سوخت تصریح کرد: کاهش مصرف سوخت کاهش آلودگی هوا و هزینههای ناشی از حفظ سلامت موجب شده است که ایران نیز به سمت استفاده از خودروهای برقی حرکت کند. به همین دلیل خودروهای تمامبرقی از سال ۱۴۰۲ به کشور وارد شدهاند.
رئیس بخش مطالعات و طراحی ایستگاههای شارژ گروه مپنا- مکو در خصوص خودروهای برقی موجود در ایران توضیح داد: در حال حاضر ۱۲ هزار خودروی برقی در کشور فعال هستند و یکی از مدلهای وارد شده نوع SUV است که ظرفیت باتری آن حدود ۷۰ کیلوواتساعت و قابلیت پیمایش معادل ۵۰۰ کیلومتر مشابه خودروهای بنزینی دارد.
عابسی با توضیح در مورد زیرساختهای شارژ خودروها بیان کرد: شارژ خودروها به دو نوع کند و سریع تقسیم میشود. تمامی خودروهای برقی دارای یک شارژر آنبرد هستند که میتوانند با برق خانگی نیز شارژ شوند بنابراین در زمان پیمایش شهری میتوانید خودروی خود را در منزل شارژ کنید؛ اما برای سفرهای طولانی استفاده از شارژ سریع ضروری است که فرآیند آن بین نیم ساعت تا یک ساعت زمان میبرد.
او همچنین درباره تعداد جایگاههای مجهز به شارژر برقی خودرو اظهار داشت: در تهران پنج پمپ بنزین به شارژ خودروهای برقی اختصاص یافته است. برای این جایگاهها یک گیگاواتساعت انرژی تأمین شده و هر ماه حدود ۲۰ درصد به این ظرفیت اضافه میشود که این میزان انرژی پاسخگوی نیاز ۱۰ هزار نفر خواهد بود. به علاوه پنج پارکینگ و ۱۲ ایستگاه نیز وجود دارند که با شارژر AC خودروها را شارژ میکنند. در نهایت تمامی جایگاههای سوخت کشور باید به شارژرهای برقی مجهز شوند. به نقل از جوان آنلاین
انتهای پیام/