ایجاد کارگروه همکار ملی و منطقه‌ای میان شورای عالی مناطق آزاد و اتاق ایران
اقتصاد آنلاین
4
1404-02-21 22:23:54

ایجاد کارگروه همکار ملی و منطقه‌ای میان شورای عالی مناطق آزاد و اتاق ایران

در جلسه مشترک اعضای هیات‌رئیسه اتاق ایران و تعدادی از روسای اتاق‌های سراسر کشور کمیسیون‌های تخصصی و تشکل‌ها با دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و جمعی از مدیران عامل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بر لزوم ارتقاء سطح همکاری‌ها و تشکیل کارگروه مشترک در سطح ملی و منطقه‌ای تأکید شد و توافقاتی صورت گرفت.

در آغاز این نشست صمد حسن‌زاده رئیس اتاق ایران به فلسفه وجودی مناطق آزاد که به منظور توسعه و تشویق سرمایه‌گذاری و صادرات تأسیس شده‌اند اشاره کرده و تأکید کرد: تحریم‌ها سال‌هاست که اثرات منفی بر میزان سرمایه‌گذاری‌ها گذاشته‌اند؛ با این حال اقدامات مثبتی در مناطق آزاد انجام شده است هرچند که ظرفیت‌های این مناطق بیش از اینهاست و باید به نفع اقتصاد کشور به کار گرفته شوند.

او آمادگی کامل برای همکاری بین مناطق آزاد و اتاق ایران با تمامی ارکان و ظرفیت‌های موجود را اعلام کرده و پیشنهاد داد: کارگروه مشترک ملی و منطقه‌ای را در دستور کار قرار دهیم و همچنین مشخصات طرح‌های پیشنهادی از مناطق آزاد دریافت و در مرکز پژوهش‌های اتاق ایران مورد بررسی قرار دهیم. این طرح‌ها می‌توانند در حوزه‌های مختلف باشند و توسعه سرمایه‌گذاری را تسهیل کنند.

در ادامه گزارشی که به همت معاونت کمیسیون‌ها مجامع و شوراها تهیه شده بود به وسیله علی چاغروند معاون کمیسیون‌های اتاق ایران ارائه شد. این گزارش به بررسی فلسفه وجودی مناطق آزاد تجربیات و رویکردهای کشورهای مختلف پرداخته و سعی کرده روند تکامل این مناطق و اهداف تعریف شده برای آنها را تحلیل کند.

چالش‌ها و نارسایی‌های ساختاری مناطق آزاد از جمله انحراف از اهداف اصلی فقدان چشم‌انداز ملی و سیاست‌گذاری‌های نامناسب نارسایی‌های مالی و مشوق‌ها و موانع زیرساختی در این گزارش مورد تأکید قرار گرفت و در نهایت بازنگری در قوانین اداره مناطق آزاد قانون مالیات‌های مستقیم قانون مناطق ویژه و قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به عنوان پیشنهاداتی مطرح شد.

در ادامه این نشست سادینا آبایی رئیس کمیسیون فاوا اتاق ایران خواستار بازتعریف مأموریت‌های مناطق آزاد و اجرای طرح‌های نوآورانه در یکی از این مناطق شد و بر ضرورت تحول دیجیتال تأکید کرد. او همچنین پیشنهاد کرد کارگروه مشترکی برای اجرای اهداف تعریف شده بین اتاق ایران و مناطق آزاد ایجاد شود.

سید مصطفی موسوی رئیس اتاق خرمشهر نیز به رقابت‌های آسیب‌زایی که میان مناطق آزاد و برخی نهادهای تصمیم‌ساز وجود دارد اشاره کرد و بر لزوم سازگاری بین مناطق آزاد و اتاق‌های استانی در صدور کارت بازرگانی تأکید کرد.

دیگر اعضای هیات نمایندگان اتاق ایران نیز نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص بهبود وضعیت مناطق آزاد و جذب سرمایه‌گذاری مطرح کردند.

در ادامه رضا مسرور دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بر ضرورت تقویت ارتباطات و برگزاری جلسات دوره‌ای در مناطق آزاد تأکید کرد و از برنامه‌های دولت برای کاهش مداخلات در این مناطق خبر داد.

در نهایت مدیران مناطق آزاد مختلف نیز بر ظرفیت‌های موجود برای جذب سرمایه‌گذاری و همکاری با اتاق‌های استانی تأکید کردند. به نقل از اقتصاد آنلاین

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما