در حال رصد انتشار اوراق مشارکت توسط شرکت‌های بزرگ بخش خصوصی هستیم
جوان آنلاین
3
1404-02-23 03:20:16

در حال رصد انتشار اوراق مشارکت توسط شرکت‌های بزرگ بخش خصوصی هستیم

صنایع عمومی که زمانی در حاشیه توجهات صنعتی کشور قرار داشتند امروزه به دلیل نقش مهمی که در اشتغال صادرات و ایجاد ارزش دارند دوباره به کانون توجه سیاستگذاران تبدیل شده‌اند. ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزارت صنعت معدن و تجارت در گفت‌وگو با از برنامه‌ها و استراتژی‌های کلان این وزارتخانه برای تقویت این حوزه سخن گفت؛ حوزه‌ای که به‌عنوان «قطب سوم توسعه صنعتی کشور» شناخته می‌شود. وی از رشد صادرات در بخش‌های کلیدی مانند کفش و فرش ماشینی خبر داد و بر صادرات حدود ۳۶ میلیارد دلار از صنایع عمومی (شامل صنایع پتروشیمی شیمیایی و پلیمری) در سال ۱۴۰۳ تأکید کرد و گفت که ارزش افزوده این نوع صادرات تا سه برابر صادرات مواد خام است. همچنین او با انتقاد از وضعیت تأمین مالی تولید و نظام مالیاتی خواستار تسهیل سرمایه‌گذاری داخلی شد.

این گفت‌وگوی تفصیلی به برنامه‌های جدید برای انتشار اوراق مشارکت از سوی شرکت‌های خصوصی و ضرورت تمرکز بر تولید محصولات نهایی اشاره می‌کند و تصویری از آینده‌ای روشن اما نیازمند تدبیر برای صنایع عمومی ایران ترسیم می‌کند. آینده‌ای که می‌تواند بر مبنای صادرات و تولید باشد اگر موانع ساختاری برطرف شود.

ابراهیم شیخ در ادامه تأکید کرد که تمرکز اصلی وزارت صمت در سال ۱۴۰۳ بر سیاست «توسعه تولید داخلی و صادرات در صنایع عمومی» قرار دارد. برنامه این معاونت به‌طور کامل هم‌راستا با شعار سال یعنی حمایت از تولید داخلی و پشتیبانی از تولیدکنندگان طراحی شده و در رأس اولویت‌های ما قرار دارد.

وی همچنین به رشد مستمر صنایع عمومی در سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت که در صنایع غذایی رشد ۵ درصدی نسبت به سال قبل ثبت شده و در حوزه بهداشتی و آرایشی نیز رشدی بیش از ۱۰ درصد تجربه شده است. او به اهمیت صنایع عمومی از نظر اشتغال و ارزآوری اشاره کرد و گفت که این صنایع اکنون ارزش بالایی پیدا کرده‌اند.

شیخ در خصوص وضعیت صادرات صنایع عمومی تصریح کرد که صادرات در این بخش نیز روندی رو به رشد داشته است. به‌عنوان مثال در سال ۱۴۰۳ حدود ۳۶ میلیارد دلار صادرات از صنایع عمومی صورت گرفته که شامل بخش‌های مختلفی از جمله غذا نساجی پوشاک و لوازم خانگی می‌شود. او همچنین بر اهمیت ارزش افزوده این صادرات تأکید کرد و گفت که صادرات محصولات نهایی از جمله لوازم خانگی یا پوشاک سودآوری بیشتری برای کشور دارد.

معاون وزیر صمت همچنین به مسئله سرمایه‌گذاری در تولید پرداخت و بیان کرد که اصل اقتصاد بر تولید استوار است و اگر تولید متوقف شود کل اقتصاد دچار اختلال خواهد شد. او به مشکلات تأمین مالی تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت که ۹۰ درصد تأمین مالی از طریق نظام بانکی انجام می‌شود که با چالش‌هایی همراه است.

در انتها ابراهیم شیخ از به‌دلیل پیگیری جدی مسائل صنعتی کشور قدردانی کرد و نقش رسانه‌ها در آگاهی‌بخشی عمومی و مطالبه‌گری از سیاستگذاران را مهم خواند. به نقل از جوان آنلاین

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما