حمایت از تولید داخلی؛ کلید تأمین نیازهای دارویی کشور با تنها ۳ درصد واردات
اقتصاد آنلاین
4
1404-02-23 15:54:15

حمایت از تولید داخلی؛ کلید تأمین نیازهای دارویی کشور با تنها ۳ درصد واردات

؛ مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو در هفتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی فارمکس اعلام کرد: بیش از ۹۷ درصد داروهای تولید شده در کشور از نظر تعداد و ۸۲ درصد از نظر ارزش از سوی تولیدکنندگان داخلی تأمین می‌شود و مابقی داروها به صورت وارداتی به کشور وارد می‌شوند.

او بیان کرد: حجم ارزی که داروهای تولید داخل نیاز دارند ۷۰۰ میلیون دلار است در حالی که سالانه ۱.۲ میلیارد دلار ارز بابت واردات دارو از کشور خارج می‌شود.

پیرصالحی افزود: ارزی که صنعت مواد اولیه برای تولید دارو مصرف می‌کند کمتر از ۲۰۰ میلیون دلار است. این موضوع نشان‌دهنده این است که ارزش افزوده واقعی از طریق تولید مواد اولیه دارویی حاصل می‌شود. بنابراین اگر بتوانیم سرمایه‌گذاران جدیدی را در این حوزه جذب کنیم به موفقیت‌های بیشتری خواهیم رسید.

رئیس سازمان غذا و دارو تأکید کرد: همیشه تلاش ما بر حمایت از تولید داخلی متمرکز بوده است زیرا مسئولیت ما تأمین نیازهای دارویی و سلامت کشور است و بهترین راه برای تأمین دارو حمایت از تولید داخلی می‌باشد.

او ادامه داد: اگر نتوانیم از تولید داخلی حمایت کنیم با توجه به شرایط ارزی فعلی قادر به تأمین نیازهای دارویی کشور نخواهیم بود؛ بنابراین حمایت از صنعت تولید داخلی ضروری است. به دلیل این حمایت برخی ما را متهم به این می‌کنند که بیشتر به صنعت توجه داریم تا به منافع مردم؛ اما ما بر این باوریم که حمایت واقعی از صنعت به معنای حمایت از سلامت مردم است زیرا در غیر این صورت مردم با کمبودهای دارویی مواجه خواهند شد.

پیرصالحی با اشاره به نام‌گذاری امسال به‌عنوان سال «سرمایه‌گذاری در تولید» تصریح کرد: تمام ارگان‌ها باید در این زمینه همکاری کنند. برای تأمین منابع ارزی به همکاری بیشتر بانک مرکزی و بانک‌های عامل نیاز داریم و در حوزه صدور مجوزها نیز نیازمند همکاری وزارت صمت هستیم. خوشبختانه این همکاری‌ها در حال شکل‌گیری است.

او همچنین گفت: علی‌رغم تلاش برای بهبود همکاری‌ها بیش از یک سال و نیم است که برای تأمین دستگاه‌های داروسازی نتوانسته‌ایم ارز دریافت کنیم. اگر بخواهیم سرمایه‌گذاری جدیدی آغاز کنیم اما نتوانیم ارز مورد نیاز آن را تأمین کنیم این سرمایه‌گذاری بی‌فایده خواهد بود.

رئیس سازمان غذا و دارو اشاره کرد: قانون برنامه هفتم ما را مکلف به صادرات دارو به میزان یک میلیارد دلار کرده است که این رقم تفاوت قابل‌توجهی با وضعیت کنونی دارد. افزایش صادرات دارو نیازمند فراهم شدن الزامات خاصی است و باید کمک کنیم تا صنعت دارو به بازارهای صادراتی راه یابد.

او افزود: یکی از مشکلات اصلی صنعت دارو کمبود نقدینگی است. پیش از سال جاری تلاش کردیم بخشی از این عقب‌ماندگی را جبران کنیم و موفق شدیم ۵۰ درصد از مشکلات نقدینگی و بدهی‌ها را کاهش دهیم؛ اما همچنان نیمی از بدهی‌های صنعت دارو باقی مانده و باید نقدینگی آن برای تداوم تولید افزایش یابد. همچنین باید قیمت دارو را برای صنعت داروسازی متعادل کنیم که این اقدام تاکنون انجام شده است.

پیرصالحی بیان کرد: اکنون بیش از ۶۲۰۰ آی‌آر‌سی تولید در حوزه مواد اولیه بسته‌بندی و اقلام جانبی در صنعت دارویی کشور داریم که مایه افتخار است.

او ابراز امیدواری کرد که نمایشگاه فارمکس بتواند به توسعه ارتباطات بین‌المللی نیز کمک کند و گفت: حضور در نمایشگاه‌های داخلی و خارجی بستر مناسبی برای شکل‌گیری همکاری‌های چندجانبه و استفاده از ظرفیت‌ها فراهم می‌آورد که در نهایت به ارتقای کمی و کیفی صنعت دارو منجر خواهد شد.

در ادامه این رویداد فرامرز اختراعی رئیس هیأت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی شیمیایی و بسته‌بندی دارویی در آیین افتتاحیه هفتمین دوره نمایشگاه بین‌المللی فارمکس به دشواری‌های ناشی از مسائل سیاسی تحریم‌ها و محدودیت‌های بین‌المللی اشاره کرد و گفت: علیرغم تمام این موانع سرعت رشد صنعت داروی ایران قابل‌قبول بوده و کشور ما در این حوزه یکی از موفق‌ترین‌ها به شمار می‌رود.

به گفته او در حال حاضر بیش از ۱۵۰۵ محصول در شرکت‌های تولیدکننده مواد مؤثره دارویی در کشور تولید می‌شود و اگر محصولات مشترک را کنار بگذاریم ایران به‌تنهایی ۶۱۹ قلم ماده مؤثره را تولید می‌کند.

اختراعی ادامه داد: در کنار تولید مواد مؤثره ایران در تولید مواد جانبی دارو مانند پلیمرها مواد معدنی و افزودنی‌ها نیز به سطح بالایی از تولید داخلی رسیده است.

او همچنین به حوزه بسته‌بندی دارو اشاره کرد و گفت: ایران سال‌هاست که صد درصد نیاز خود را در این حوزه از داخل تأمین می‌کند؛ از فیلم‌های PVC گرفته تا شیشه آمپول کپسول مقوا و کارتن همه این محصولات نه‌تنها داخلی‌سازی شده‌اند بلکه به دلیل کیفیت بالا و قیمت رقابتی در مسیر صادرات قرار گرفته‌اند.

اختراعی تأکید کرد: سال گذشته در دو نمایشگاه بین‌المللی موفقیت‌های شرکت‌های ایرانی در معرفی فناوری تولید مواد مؤثره دارویی به کشورهای شمال آفریقا شکل گرفت و زمینه صادرات دانش فنی فراهم شد.

او ابراز امیدواری کرد که این روند ادامه‌دار باشد و ایران به‌عنوان پیشگام توسعه فناوری دارویی در منطقه ایفای نقش کند.

رئیس هیأت مدیره سندیکای تولیدکنندگان مواد دارویی شیمیایی و بسته‌بندی دارویی با اشاره به تولید تجهیزات و ماشین‌آلات دارویی گفت: ایران در دو حوزه اصلی مواد مؤثره و بسته‌بندی به خودکفایی رسیده و دستگاه‌هایی با گریدهای بین‌المللی نظیر CGMP و تأییدیه‌های اروپایی تولید می‌شوند؛ این تجهیزات از نظر فنی با کیفیت‌ترین محصولات جهانی رقابت می‌کنند. به‌عنوان مثال می‌توان به تولید دستگاه‌های Glast Lined Reactors در ایران اشاره کرد؛ تجهیزاتی پیشرفته که پیش‌تر تنها در چهار کشور جهان تولید می‌شد و اکنون ایران نیز در این فهرست قرار گرفته است؛ این تجهیزات به کشورهای ترکیه ترکمنستان هند الجزایر و سایر کشورها صادر می‌شوند.

اختراعی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: ایران در سال‌های گذشته واردکننده تجهیزات دارویی بوده اما اکنون همان کشورها به خریدار تبدیل شده‌اند. این نقطه‌عطف نه تنها نشان‌دهنده پیشرفت فناورانه بلکه گواهی بر تغییر مسیر از واردات‌محور به صادرات‌محور در صنعت دارو است. به نقل از اقتصاد آنلاین

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما