هزینه ساخت هر مترمربع واحد مسکونی مشخص گردید
صدای بورس
2
1404-02-23 21:08:35

هزینه ساخت هر مترمربع واحد مسکونی مشخص گردید

دبیر کانون سراسری انبوه سازان با اشاره به اینکه این روزها فشار دستگاه‌های خدمات‌رسان بر دوش مردم قرار دارد و این موضوع باعث کاهش تولید مسکن شده است افزود: متوسط هزینه ساخت هر متر مربع مسکن در سال گذشته ۱۴ میلیون تومان بود که به ۲۵ میلیون تومان در امسال افزایش یافته است.

بخش مسکن و صنعت ساختمان همواره یکی از حوزه‌هایی هستند که می‌توانند به رشد اقتصاد کلان کمک کنند و همچنین از آن تأثیر مستقیم و سریعی می‌پذیرند.

کاهش تولید مسکن در سال‌های اخیر به شدت نگران‌کننده بوده است به طوری که میانگین ساخت و ساز سالانه در کشور از سال ۹۳ تا سال گذشته به ۳۹۰ هزار واحد مسکونی رسیده است که همواره کمتر از «تراز عرضه مورد نیاز برای تعادل بازار مسکن» بوده است.

پس از بررسی‌های انجام شده مشخص شده که در این دوره تقریباً ۱۰ ساله به طور متوسط سالانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار واحد مسکونی کمتر از «سطح مورد نیاز برای تعادل بازار» در کشور ساخته شده است. این آمار نشان‌دهنده این است که تقاضا از عرضه مسکن به شدت پیشی گرفته و حتی اگر قدرت خرید متقاضیان هم کاهش یابد باز هم نسبت به افت تولید مسکن باید نگران بود.

«فرشید پورحاجت» دبیر کانون سراسری انبوه سازان در پاسخ به این سؤال که آیا افت تولید مسکن هر سال نسبت به سال قبل بیشتر می‌شود؟ بیان کرد: عواملی مختلف دست به دست هم داده‌اند تا صنعت ساختمان از سال ۹۲ به سمت سیر نزولی پیش برود. بخشی از این موضوع به قوانین و مقررات و بخشی دیگر به وضعیت اقتصاد کلان افزایش هزینه‌های تولید مسکن و افزایش ریسک‌های سرمایه‌گذاری مربوط می‌شود.

او همچنین در تأیید تأثیر قوانین و مقررات بر صنعت ساختمان گفت: قوانین غیرمنطقی و موقت باید اصلاح شوند زیرا ابزارهای نظارتی به جای حمایت از تولید مسکن به طرز معکوسی عمل کرده‌اند. لذا امروز دچار بروکراسی پیچیده دولتی و مشکلات مالیاتی و کمبود نقدینگی هستیم.

پورحاجت تأکید کرد: دولت باید نسبت به تعیین تکلیف شرکت‌های توزیع برق و آبفا و دیگر دستگاه‌های خدمات‌رسان حساسیت بیشتری نشان دهد زیرا این شرکت‌ها نه تنها خدماتی ارائه نمی‌دهند بلکه به بخش مسکن آسیب می‌زنند. متأسفانه این دستگاه‌ها به نوعی در جیب مردم قرار دارند.

در ادامه دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور به موضوع تأخیر در صدور پروانه ساخت اشاره کرد و گفت: در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ مدت زمان لازم برای اخذ پروانه معمولاً دو یا سه ماه بود اما اکنون برای تأیید نقشه در سازمان نظام مهندسی باید ۱۰ ماه منتظر بمانیم. سوال این است که چرا مجلس شورای اسلامی سامانه‌ای مستقل برای بخش خصوصی ایجاد نمی‌کند. در حال حاضر با جزیره‌هایی از سامانه‌ها مواجه هستیم.

او با اشاره به مشکلات سامانه‌ها گفت: سامانه‌های مختلف مردم و بخش خصوصی را در بروکراسی‌های بی‌نتیجه گرفتار کرده‌اند و متأسفانه هیچ خروجی مشخصی نیز ارائه نمی‌دهند.

پورحاجت همچنین تصریح کرد: جواز ساخت مسکن باید در ۱۰ روز صادر شود تا وضعیت بخش خصوصی روشن شود. او خاطرنشان کرد که تا سال ۸۵ متقاضیان مسکن به راحتی می‌توانستند با دریافت تسهیلات صاحب خانه شوند اما در ۱۲ سال گذشته و به‌ویژه در سه سال اخیر وضعیت مالکیت مسکن به شدت بحرانی شده است.

وی افزود: در سال ۷۷ در یک منطقه برخوردار از خوزستان می‌توانستید آپارتمانی ۱۰۰ متری را با ۷ میلیون تومان خریداری کنید در حالی که اکنون قیمت مسکن در همان منطقه به ۷.۵ میلیارد تومان رسیده است و سقف تسهیلات بانک مسکن تنها ۸۰۰ میلیون تومان است.

پورحاجت در پاسخ به این سؤال که آیا هزینه ساخت مسکن در سال جاری نسبت به سال گذشته رشد خواهد کرد گفت: متوسط هزینه ساخت مسکن در سال گذشته ۱۴ میلیون تومان بود و به نظر می‌رسد با افزایش قیمت نهاده‌های ساختمانی این عدد در سال جاری به ۲۵ میلیون تومان رسیده باشد. به نقل از صدای بورس

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما