
مدل بیمه شخص ثالث در بیمه تکمیلی: نگاهی نوین به پوششهای اضافی
سیدطهحسین مدنی با تأکید بر چالشهای موجود در حوزه بهداشت و درمان کشور و اهمیت پیشبینی مشکلات اقتصادی به ویژه در بخش بیمه گفت: از دیدگاه حکمرانی جلوگیری از نارضایتیهای اجتماعی کاهش آسیبهای وارده به کسبوکارها و جلوگیری از تحمیل هزینههای مالی و اجتماعی به حاکمیت موضوعی از اهمیت بالایی برخوردار است.
مدنی تصریح کرد که نظام درمانی کشور بعد از تحریمهای سال ۱۳۹۷ و محدودیتهای ارزی با مشکلات جدی مواجه شده است و در این شرایط مشکلاتی که در نظام توزیع به وجود آمده فشار بیشتری به سیستم درمانی وارد کرده است.
وی همچنین به چالشهای مربوط به تقاضا برای داروهای غیرضروری و خدمات پزشکی اشاره کرد و افزود: در این سالها اقداماتی مانند رهگیری دارو و نظارت بر زنجیره تأمین و توزیع انجام شده اما نگرانیهایی همچنان وجود دارد. نظام درمانی کشور با چالشهایی نظیر تجویز داروهای غیرضروری و مصرف خودسرانه مکملهای غذایی دست و پنجه نرم میکند که نه تنها بر سلامت عمومی تأثیر میگذارد بلکه از جنبه حکمرانی و اقتصاد سلامت نیز قابل بررسی است.
مدنی همچنین در مورد استفادههای غیرضروری از خدمات درمانی گفت: حاکمیت با توجه به محدودیتهای ارزی و هزینهبر بودن دارو و خدمات درمانی به بیمههای تکمیلی فرصت داده تا به عنوان کسب و کارهای فعال در حوزه سلامت دسترسی مردم به خدمات درمانی را تسهیل کنند و سرانه سلامت جامعه را افزایش دهند.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه بیمههای تکمیلی توانستهاند ریسکهای درمانی را برای بخشی از جامعه کاهش دهند اما استفاده از این خدمات بدون نظارت و در نظر گرفتن مشوقها و محدودیتها میتواند به چالش استفادههای غیرضروری منجر شود. ساماندهی این موضوع برای اولویتهای درمانی و دسترسی گروههای با اولویت بیشتر به خدمات درمانی بسیار حیاتی است.
مدنی با اشاره به تجربیات کشورهای دیگر گفت: کشورهای مختلف از جمله استرالیا در کاهش تجویز بیرویه آنتیبیوتیکها و مدیریت مصرف خدمات درمانی اقدامات مؤثری انجام دادهاند که میتواند به ما کمک کند تا از بروز چالشهای بزرگتر در نظام درمانی کشور جلوگیری کنیم.
وی همچنین به اقدامات آمریکا و کانادا در کاهش آزمایشهای غیرضروری اشاره کرد و افزود: این کشورها با استفاده از برنامههای پرداخت مبتنی بر عملکرد و آموزش به پزشکان و بیماران توانستند تجویزهای غیرضروری را کاهش دهند.
مدنی در خاتمه تأکید کرد که با استفاده از تجربیات کشورهای دیگر میتوان معادلهای سهسر برد بین مردم حاکمیت و بیمههای تکمیلی تعریف کرد که همگان از آن بهرهمند شوند. وی پیشنهاد کرد که بیمههای تکمیلی میتوانند مشابه سیستم تخفیفی بیمه شخص ثالث استفاده از خدمات غیرضروری را کاهش دهند و افراد را به استفاده از ویزیتهای ضروری تشویق کنند. به نقل از مهر
انتهای پیام/