آیا امکان اجرای سیاست‌های پولی در نظام‌های مالی مبتنی بر بلاک‌چین وجود دارد؟
خبرگزاری بازار
4
1404-02-26 14:01:32

آیا امکان اجرای سیاست‌های پولی در نظام‌های مالی مبتنی بر بلاک‌چین وجود دارد؟

به نقل از در گزارشی مشترک از فدرال‌رزرو نیویورک و بانک تسویه‌حساب‌های بین‌المللی آمده است که پاسخ دریافتی از سیستم پایلوت طراحی‌شده برای اجرای سیاست پولی در یک نظام مالی مبتنی بر سیستم‌های مکانیزه «موفقیت‌آمیز بوده و در شرایط متغیر بازار همگام با فضای نقدینگی مطلوب بانک مرکزی متبوع عملیات‌های محول‌شده به سرعت انجام شده است.»

این سیستم الگو که به منظور تحقیقات ایجاد شد نشان داد که در یک نظام مالی غیرمتمرکز حتی ارائه عملکرد و بازدهی بهتری از سیاست پولی یک بانک مرکزی امکان‌پذیر است.

در این گزارش اشاره شده است: بانک‌های مرکزی می‌توانند برای ایجاد تسهیلات نوین یا بهینه‌سازی تسهیلات موجود به منظور اجرای مؤثر سیاست پولی در فضایی «نشانه‌گذاری‌شده بر بستر بلاک‌چین» به سادگی از قراردادهای هوشمند بهره‌برداری کنند؛ این بدین معناست که «در شرایط ناپایدار عملیات‌های آتی به شکل چابک‌تری انجام خواهد شد و احتمالا اختلافات بین زمان آگهی و عرضه کاهش پیدا خواهد کرد.»

نشانه‌گذاری یا توکنیزاسیون به دارایی‌های دارای نمادهای دیجیتال برای معامله بر بستر بلاک‌چین اطلاق می‌شود.

این گزارش یادآور شده که مطالعات مذکور بر اساس داده‌های تعدادی از بانک‌های مرکزی انجام شده و سازوکار آن صرفا برای اهداف یک بانک مرکزی خاص طراحی نشده بلکه دارای جامعیت و اولویت بوده است.

این پروژه به عنوان بخشی از تلاش‌ها برای آماده‌سازی بانک‌های مرکزی جهت مواجهه با هرگونه تغییرات احتمالی آتی در بازارهای مالی طراحی شده است.

بر اساس این گزارش اگرچه در حال حاضر بانک‌های مرکزی از حیث نحوه مداخله در بازارها برای تعیین نرخ بهره و مدیریت نقدینگی هیچ خطری احساس نمی‌کنند اما گسترش تمرکززدایی در نظام‌های مالی و توسعه فناوری‌های نوین که برخی از آنها در حال حاضر در حال استفاده هستند می‌تواند شرایط عاری از ریسک را در آینده تغییر دهد.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: اگر بخش مالی خصوصی در بازارهای معاملات عمده نشانه‌گذاری را به طور گسترده به کار گیرد آنگاه بانک‌های مرکزی احتمالا مجبور خواهند شد برای تداوم اجرای مؤثر سیاست‌های پولی مطلوب خود با زیرساخت‌های نوین در بازارهای مالی همکاری کرده و با توکن‌های دیجیتال درگیر شوند.

در پایان این گزارش آمده است: نظام‌های مالی غیرمتمرکز همچنین می‌توانند «چالش‌های نوظهوری» را برای پول چاپ‌شده توسط بانک‌های مرکزی به وجود آورند.

از نظر مسائل مرتبط با عملیات‌های بانک مرکزی باید گفت که «پیچیدگی بیشتر عملیات‌های بانک‌های مرکزی به عنوان محرکی برای استفاده هر چه بیشتر از فناوری‌های نوین در انجام وظایف و فرآیندهای مکانیزه عمل کرده است. در عین حال بانک‌های مرکزی هنوز با چالش ادغام رویه‌های مکانیزه با فرآیندهایی که نیازمند مداخله انسانی هستند مواجه هستند.» به نقل از بازار

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما