عارف: توانمندی بخش خصوصی در حل سریع مشکل ناترازی برق
مهر
2
1404-02-28 15:35:53

عارف: توانمندی بخش خصوصی در حل سریع مشکل ناترازی برق

محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور در دیدار با اعضای «مجمع کارآفرینان ایران» که برترین سهم بازار را در ۲۰ رشته صنعتی دارند اظهار داشت: باید در همکاری با بخش خصوصی به نقطه‌ای برسیم که دولت یک ناترازی مثل برق یا پروژه‌ای را مطرح کند و بخش خصوصی با سرعت عمل کرده و آن را در کمترین زمان ممکن به نتیجه برساند.

وی گفت: راهبرد اصلی دولت که ناشی از سیاست‌های کلی نظام و برنامه توسعه است بر اساس محوریت بخش غیردولتی یا خصوصی بنا شده است. عارف اضافه کرد: شاید در برنامه‌های سوم یا چهارم توسعه به دلیل نوع نگاه به بخش خصوصی نتوانستیم این مسیر را دنبال کنیم اما با ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی توسط مقام معظم رهبری مسیر نقش‌آفرینی بخش خصوصی هموار شد و نگاه حاکمیت به این بخش تغییر کرد.

او همچنین بیان کرد: اگر دولت بخواهد به تنهایی در اجرای برنامه‌ها عمل کند موفق نخواهد شد و چاره‌ای جز توجه به بخش غیردولتی تعاونی‌ها و بخش خصوصی نداریم. عارف تأکید کرد: در دو دهه گذشته بخش خصوصی ظرفیت و توان همکاری با خواسته‌های مردم را نشان داده است و برخی شرکت‌ها با وجود طلب‌های هنگفت از دولت همچنان به همکاری خود ادامه می‌دهند.

معاون اول رئیس‌جمهور درباره برنامه هفتم توسعه گفت: این برنامه دارای شاخص‌های ارزنده‌ای است و بخش خصوصی می‌تواند در تحقق رشد هشت درصدی این برنامه کمک کند. او اشاره کرد که بخش خصوصی در نهضت رفع ناترازی برق نیز به خوبی عمل کرده است و این می‌تواند الگوی کارهای مشترک دیگری باشد.

عارف تصریح کرد: متأسفانه سازوکار مشخصی برای استفاده از این ظرفیت وجود ندارد و بخش خصوصی با وجود تعهدات با موانع نظام اداری مواجه است. او تأکید کرد: باید به جایی برسیم که دولت یک پروژه را مطرح کند و بخش خصوصی با سرعت به آن پاسخ دهد.

وی بر اهمیت تشکیل چنین جلساتی تأکید کرد و گفت: تلاش خواهیم کرد از تجربیات موفق شما بهره‌برداری کنیم و سازوکارهای همکاری منظم و شفاف‌تری را ایجاد کنیم.

عارف همچنین به نقش بخش خصوصی در دوران دفاع مقدس و دوران کرونا اشاره کرد و انتظار دولت از بخش خصوصی را نقش‌آفرینی در تحقق برنامه هفتم دانست. او به چالش‌های موجود در قوانین و مقررات نیز اشاره کرد و از نهادهای نظارتی خواست که مشکلات کارآفرینان را شناسایی و رفع کنند.

در ابتدای این جلسه گزارشی از مجمع کارآفرینان ایران ارائه شد که اعضای این مجمع شامل مدیران ارشد ۵۰۰ شرکت برتر کشور هستند و ۱۰۰ شرکت برتر حاضر در این فهرست ۳۵ درصد تولید ناخالص داخلی را تأمین می‌کنند.

در این جلسه ۲۵ عضو مجمع به بیان مشکلات رشته‌های فعالیت خود پرداخته و خواستار حمایت دولت از شرکت‌های پیشران بخش خصوصی شدند تا مشکلات این شرکت‌ها در تصمیم‌گیری‌های کلان کشور مورد توجه قرار گیرد. به نقل از مهر

انتهای پیام/

منبع: مهر
خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما