
تحول در فرآیند تولید پالایشگاهها با تغییرات در قیمت گازوئیل
سید حمید حسینی در گفتوگو با به بررسی احتمال ۳ نرخی شدن گازوئیل و تأثیرات آن بر بخشهای مرتبط پرداخت و گفت: با تغییر نرخ گازوئیل ممکن است فشار بر شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی تا حدی کاهش یابد. همچنین عملکرد پالایشگاهها در بازار سرمایه میتواند با اصلاح نرخ گازوئیل بهبود یابد.
عضو هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت گاز و پتروشیمی ایران ادامه داد: در حال حاضر قطع مکرر برق باعث شده بسیاری از واحدها برای ادامه فعالیت به ژنراتورها روی آورند که این امر مصرف گازوئیل را به شدت افزایش داده است. در این شرایط هنگامی که گازوئیل به نرخ ۳۰۰ تومان در لیتر توزیع میشود عملاً به مصرفکننده بهصورت رایگان میرسد و برای شرکتهای تولیدکننده به صرفهتر است که آن را با این قیمت ارائه دهند تا اینکه فرآورده پالایششده را با هزینه بالا تولید حمل و در نقاط مختلف توزیع کنند.
حسینی با اشاره به اینکه بدون بازنگری در قیمتها نمیتوان انتظار بهینهسازی مصرف را داشت تأکید کرد: تجربه نشان میدهد که عرضه گازوئیل به نرخ فعلی تأثیر معناداری بر کاهش هزینههای حملونقل نداشته و اصلاح نظام یارانهای در این بخش اجتنابناپذیر است.
او همچنین به برخی گمانهزنیها درباره تعیین نرخهای جدید برای گازوئیل واحدهای صنعتی و تولیدی اشاره کرد و توضیح داد: ضروری است دولت طرحی جامع برای مدیریت همزمان موضوعات برق بنزین و گازوئیل تدوین و اجرایی کند؛ زیرا اجرای طرحهای مقطعی و اجبارهای کوتاهمدت به هیچ وجه راهحلی برای مشکلات ساختاری و ناترازیهای اقتصادی نخواهد بود.
حسینی در پایان تأکید کرد: تنها با یک دید کلان و اصلاح اصولی نظام یارانه انرژی میتوان به سمت پایداری و بهرهوری در مصرف منابع حیاتی کشور حرکت کرد. امیدوارم طرحهایی که مطرح میشود فقط محدود به اقدامات کوتاهمدت نباشد و دولت اقداماتی بنیادی در این راستا انجام دهد. به نقل از سازمان بورس
انتهای پیام/