رئیس کل بانک مرکزی: صندوق توسعه ملی از مسیر اصلی خود منحرف شده است
مهر
2
1404-02-29 10:21:43

رئیس کل بانک مرکزی: صندوق توسعه ملی از مسیر اصلی خود منحرف شده است

به نقل از محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی در پنجمین همایش صندوق توسعه ملی که با محوریت «حکمرانی توسعه؛ صندوق توسعه ملی و رفع ناترازی‌ها» در مرکز همایش‌های سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد به بیان دیدگاه‌های خود پرداخت. او در این همایش به اهمیت تأمین مالی در کشور اشاره کرد و گفت: یکی از چالش‌های اصلی ما این است که چگونه تأمین مالی را به درستی انجام دهیم. در گذشته نتوانسته‌ایم نظام تأمین مالی را با اهداف توسعه‌ای هماهنگ کنیم.

فرزین افزود: از سال ۱۳۹۰ تحت تأثیر تحریم‌ها منابع ارزی دولت و درآمد نفت کاهش یافت و دولت نتوانست به درستی تأمین مالی کند و بخشی از نیازهای مالی خود را از صندوق توسعه ملی تأمین کرد که این امر باعث دور شدن صندوق از اهداف اولیه‌اش شده است.

او همچنین بر اهمیت «هدایت اعتبار منابع» و چگونگی تحقق آن تأکید کرد و گفت: صندوق توسعه ملی در تحقق این موضوع نقش بسزایی دارد. مسئله اصلی در هدایت اعتبار استراتژی صنعتی است که متأسفانه ما از آن محروم هستیم.

رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: گاهی هدایت اعتبار به بازار واگذار می‌شود و در برخی مواقع به دلیل بی‌اعتمادی به بازار به سمت استراتژی صنعتی می‌رویم. باید از ابزارهای لازم برای هدایت اعتبار استفاده کنیم. کشورهای آلمان ژاپن و چین در این زمینه موفق عمل کرده‌اند و کشور ما نیز با وجود وسعت و مزایای هر منطقه پتانسیل‌های قابل توجهی برای سرمایه‌گذاری دارد.

فرزین در خصوص نظام بانکی گفت: در قانون برنامه هفتم پیش‌بینی شده که برخی بانک‌ها باید بانک‌های توسعه‌ای باشند و در حال تدوین اساسنامه مربوط به این موضوع هستیم. هرچند چند بانک تحت عنوان بانک توسعه‌ای داریم اما از رسالت خود فاصله گرفته‌اند.

او ادامه داد: صندوق توسعه ملی به عنوان «صندوقِ صندوق‌ها» باید نقش مهمی ایفا کند و نمی‌تواند در تسهیلات خرد ورود کند. این صندوق باید در تأمین مالی توسعه‌ای فعال باشد و باید از بانک‌های توسعه پشتیبانی کند.

رئیس کل بانک مرکزی اضافه کرد: همچنین باید به اعتبارسنجی‌ها توجه بیشتری شود چرا که گاهی تأمین مالی به شرکت‌هایی اختصاص می‌یابد که شایستگی ندارند و از شرکت‌هایی که نیاز به تأمین مالی دارند غافل می‌شویم.

او همچنین خاطرنشان کرد که نظام تأمین مالی باید به گونه‌ای باشد که انگیزه‌های متوازن ایجاد کند و از طریق سود نیز می‌توان هدایت اعتبار را به سمت نظام انگیزشی سوق داد.

فرزین در پایان گفت: ما در چرخه تورم و تأمین مالی نامناسب گرفتار شده‌ایم و باید برای حل این مشکلات فکر اساسی کنیم. تا زمانی که مسائل مربوط به تأمین مالی توسعه‌ای حل نشود پیشرفت در این حوزه دشوار خواهد بود. به نقل از مهر

انتهای پیام/

منبع: مهر
خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما