
نوسانات بازار آتی تحت تأثیر مذاکرات قرار گرفت
بازار مالی و مشتقه به همراه گواهی سپردهها در هفته گذشته حدود ۲۸ درصد از ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. در این میان بازار فیزیکی با ثبت معاملات به ارزش ۴۸۷۴۲۰۲۰۱ میلیون ریال بالاترین ارزش معاملات را داشت؛ بازار مالی نیز با معاملاتی به ارزش ۱۶۷۶۸۲۷۸۹ و بازار گواهی سپرده با معاملات ۱۶۰۴۸۳۶۳ میلیون ریالی به ترتیب در ردههای دوم و سوم قرار گرفتند.
تحولات بازار مشتقه و مالی بررسی روند هفتگی معاملات قراردادهای آتی بورس کالای ایران نشان میدهد که در هفته منتهی به ۲۶ اردیبهشت ماه بیش از ۲۸ هزار قرارداد آتی منعقد شده و ارزش این معاملات به ۵۲۷ میلیارد تومان رسیده است. بیشترین ارزش معاملات مربوط به روز یکشنبه ۲۱ اردیبهشت ماه بود که ارزش آن به ۱۹۵ میلیارد تومان رسید. در بازار مالی نیز صندوقهای کالایی ارزش معاملاتی بیش از ۱۵.۷ همت را به ثبت رساندند که در این میان نمادهای عیار طلا و کهربا بیشترین ارزش معامله را به خود اختصاص دادند.
راهاندازی قرارداد آتی زعفران طبق اعلام قرارداد آتی زعفران نگین با سررسید آبان ۱۴۰۴ از روز سهشنبه ۳۰ اردیبهشت راهاندازی خواهد شد و تاریخ انقضای این قرارداد ۲۷ آبان تعیین شده است. معاملات بازار زعفران در هفته گذشته نشان میدهد که ۱۳۴۶۷۵۰ گواهی زعفران به ارزش ۱۳۸۹۱۵۴ میلیون ریال ۵۶۴۴۷۹۷۳ واحد صندوقهای مبتنی بر زعفران به ارزش ۱۹۷۶۵۲۰ میلیون ریال و ۸۰۴۶ قرارداد آتی به ارزش ۸۸۳۲۸۳ میلیون ریال در سه سررسید اردیبهشت تیر و شهریور انجام شده است. همچنین از ۴ تن سبد زعفران عرضهشده توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در تاریخ ۲۱ اردیبهشت به قیمت پایه کیلویی ۹۸ میلیون ۲ تن و ۲۰۰ کیلوگرم در تالار معاملاتی و ۴۰۰ کیلوگرم در مچینگ معامله شد.
نوسانات هیجانی در بازار آتی این روزها معاملهگران در تمامی بازارهای مالی به دلیل نوسانات قیمتی ناشی از رفتارها و اظهارنظرهای جنجالی ترامپ تجربههای متفاوتی را پشت سر میگذارند. بازار آتی نیز به شدت تحت تاثیر این نوسانات قرار گرفته است. بهطوری که در ۲۱ اردیبهشت با انتشار اخبار مثبت از مذاکرات ایران و آمریکا در عمان بازار آتی شاهد کاهش در تتر و به تبع آن افزایش عرضه در صفهای خرید طلا بود. این تغییرات باعث شد تا معاملهگران بازار آتی که در موقعیت فروش بودند نوسانات چشمگیری را تجربه کنند؛ بهگونهای که قیمت طلا از صف خرید به صف فروش تغییر یافت و این جابجایی منجر به نوساناتی حدود ۱۰ درصدی با اهرم تقریبی ۵ شد.
معاملات آتی با چه اهرمی انجام میشود؟ یکی از جذابترین مزایای قراردادهای آتی اهرم مالی است که از تغییرات چندبرابری در سود یا زیان ناشی از نوسانات کوچک قیمت دارایی پایه بهدست میآید. خاصیت اهرمی معاملات آتی به معاملهگر این امکان را میدهد که با پرداخت بخشی از ارزش قرارداد (معادل وجه تضمین) بتواند کل موضوع مورد معامله را خرید و فروش کند و با پذیرش ریسک بیشتر بازدهی بالاتری را کسب نماید. بر اساس قیمتهای تسویه روز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت اکثر کالاهای مورد معامله در بازار آتی با اهرمی حدود ۵ در حال معامله هستند. در این بین طلای لوتوس سررسید دی با اهرم ۴.۷۵ زعفران نگین سررسید شهریور با اهرم ۵.۸۴ و شمش نقره سررسید آذر با اهرم ۵.۱۲ در حال معاملهاند.
این اطلاعات توسط رضا محمدی اکباتان مدیر مشتقه کارگزاری بانک صنعت و معدن ارائه شده است. به نقل از صدای بورس
انتهای پیام/