
رازهای تخلیه اوراق بهادار آمریکا از خزانه چین؛ حرکت پنهانی به سوی حذف دلار
آلِسدر مکلئود اقتصاددان اسکاتلندی اظهار میدارد: هرچند که اوراق قرضهای که چین در اختیار دارد به مرور زمان دچار نوسان خواهد شد اما این نوسانات در واقع نشاندهنده هدف بلندمدت چین برای کنار گذاشتن کامل دلار است.
وی که به عنوان یک تحلیلگر برجسته در زمینه مالی و اعتباری شناخته میشود ادامه داد: چین در راستای گسترش استفاده از ارز ملی خود یعنی «یوآن» در مبادلات تجاری به جای دلار در معاملات با کشورهای آسهآن اقداماتی نسبتاً مثبت انجام داده است. همچنین پکن این روند را به معاملات تجاری میان اعضای سازمان همکاری شانگهای و بریکس گسترش داده است.
به نقل از افتتاح اتاق امانات بهادار «بورس طلای شانگهای» در هنگکنگ و عربستان سعودی گامهای مهمی در جهت جهانیسازی استفاده از یوآن در تجارت به شمار میرود.
مکلئود همچنین خاطرنشان کرد: به وضوح مشخص است که چین و روسیه به عنوان قدرتهای برتر آسیا به طور فعال در تلاش هستند تا وابستگی خود به غرب در زمینه تأمین مالی و نفوذ اقتصادی را کاهش دهند. این روند به ویژه پس از ریاست جمهوری دونالد ترامپ در آمریکا بیشتر مورد توجه قرار گرفته است به گونهای که چین به طور واضح در تلاش است تا مقاصد صادراتی خود را تغییر داده و آمریکا را به عنوان مقصد اصلی جایگزین کند.
وی بیان کرد: نکته مهم این است که باید بین سرمایهگذاری چین در اوراق قرضه وزارت خزانهداری آمریکا و اقدامات مشابه کشورهای انگلیس یا ژاپن تفاوت قائل شویم. داراییهای چین تحت نظارت بانک مرکزی این کشور قرار دارد در حالی که در انگلیس و ژاپن نهادهای مالی و سرمایهگذاران به دنبال حداکثر سوددهی از اوراق قرضه هستند.
این اقتصاددان اسکاتلندی افزود: به طور کلی میتوان گفت که رویکرد چین این است که نمیخواهد مسئول ایجاد مشکلات مالی در غرب باشد. بلکه برای حفاظت از منافع خود هر اقدامی که لازم باشد انجام خواهد داد اما به شکل متهورانه و تهاجمی در بازارهای مالی غرب اختلال ایجاد نمیکند. به نقل از ایراسین
انتهای پیام/