
پنج راهکار کلیدی برای افزایش حجم تجارت ایران و روسیه
صمد حسنزاده رییس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران در روز دوشنبه 29 اردیبهشت ماه در حین سفر هیئت تجاری ایران به مسکو و در همایش تجاری ایران و روسیه این رویداد را گامی مؤثر در راستای تقویت روابط اقتصادی تجاری و صنعتی میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه برشمرد و اظهار داشت: مناسبات اقتصادی ایران و روسیه در سالهای اخیر به مرحله جدیدی وارد شده که گواهی بر اراده واقعی مقامات دولتی و بخش خصوصی دو کشور برای توسعه همکاریهای جامع است.
حسنزاده ادامه داد: هرچند که حجم مبادلات تجاری دو کشور نشاندهنده پیشرفت در روابط اقتصادی است اما در مقایسه با بازار 150 میلیارد دلاری واردات روسیه سهم ایران همچنان ناچیز است و نیاز به ارتقاء دارد.
وی به اقدامات اتاق بازرگانی ایران جهت تقویت روابط تجاری با روسیه در سالهای اخیر اشاره کرد و از حمایت از حضور فعال شرکتهای ایرانی در نمایشگاههای معتبر روسیه همچون «پروداکسپو» و «روپلاستیکا» و اعزام هیئتهای تجاری به مناطق مختلف روسیه به عنوان مهمترین این اقدامات نام برد. حسنزاده همچنین به فراهمسازی زیرساختهای لازم برای صدور گواهی مبدأ در چارچوب توافق تجارت آزاد اوراسیا که از 15 می جاری به مرحله اجرا در خواهد آمد اشاره کرد.
رییس اتاق ایران به تبیین پنج محور کلیدی برای تحقق جهش در تجارت دوجانبه ایران و روسیه پرداخت و از «استفاده هدفمند و ساختاریافته از توافق تجارت آزاد اوراسیا همسانسازی رویههای گمرکی حل اختلافات مرتبط با گواهی مبدأ و تشکیل کمیته فنی مشترک برای پیگیری مسائل فنی و استاندارد» به عنوان اولین مولفه برای افزایش حجم مبادلات تجاری میان دو کشور یاد کرد و تأکید کرد که رفع موانع بانکی و تسهیل معاملات با استفاده از ارزهای ملی مانند روبل و ریال و اصلاح نرخهای تبادل و ایجاد مسیرهای مالی پایدار نیز باید در نظر گرفته شود.
حسنزاده بر توسعه زیرساختهای حملونقل نوسازی ناوگان ریلی و دریایی و راهاندازی کریدور صادراتی اختصاصی میان ایران و روسیه در چارچوب پروژههای کلان منطقهای چون کریدور شمال-جنوب و اوراسیا تأکید کرد و افزود: تنوعبخشی به اقلام تجاری به ویژه در حوزه کالاهای صنعتی دانشبنیان دارویی و خدمات فنی و مهندسی که باید تدریجاً جایگزین صادرات محدود به محصولات کشاورزی و پتروشیمی شوند نیز در دستور کار قرار دارد.
در ادامه رییس اتاق ایران به توسعه دیپلماسی اقتصادی دو کشور در چارچوب نهادهای چندجانبه مانند بریکس و سازمان همکاری شانگهای با هدف افزایش هماهنگی و بهرهبرداری از ظرفیتهای مشترک منطقهای اشاره کرد و گفت: همچنین خواستار تسهیل روند اخذ روادید تجاری و حذف موانع غیرضروری هستیم که از خواستههای مکرر فعالان اقتصادی ایران و روسیه محسوب میشود.
صمد حسنزاده در پایان تأکید کرد: اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی ایران با تمام قوت آماده همکاری در قالب کمیتههای تخصصی اعزام هیئتهای تخصصی برگزاری نمایشگاههای مشترک راهاندازی صندوقهای سرمایهگذاری دوجانبه و پروژههای مشترک در حوزههای نفت و گاز فناوری اطلاعات کشاورزی صنعتی و پتروشیمی است. وی افزود: ما آیندهای روشن برای روابط ایران و روسیه متصوریم به شرط آنکه اراده برنامهریزی و هماهنگی میان دولتها و بخش خصوصی با انسجام بیشتری ادامه یابد. به نقل از اقتصاد آنلاین
انتهای پیام/