
شرایط اخذ وام ۴ میلیارد تومانی برای کسبوکارهای خانگی
بر اساس اطلاعات موجود مشاغل خانگی بیش از ۲۳ درصد اشتغال در سطح جهانی را به خود اختصاص دادهاند و درآمدزایی از طریق این مشاغل به طور مداوم در حال افزایش است. مشاغل خانگی فرصتی بینظیر برای افرادی است که امکان کار در خارج از منزل را ندارند و با هزینه و سرمایه کمتر میتوانند کسبوکار خانگی خود را راهاندازی نمایند.
کارشناسان به تأثیر مشاغل خانگی در افزایش نرخ مشارکت اقتصادی بانوان اشاره کرده و بر رشد اقتصاد و رونق بازار کار تأکید دارند. طبق آمار ۲۰ درصد از اشتغال کشور به مشاغل خانگی اختصاص دارد و زنان با سهم ۸۰ درصدی بخش عمدهای از نیروی کار خانگی ایران را تشکیل میدهند. همچنین ۴۷ درصد مشاغل خانگی در بخش صنعت ۴۳ درصد در بخش خدمات و ۱۰ درصد در حوزه کشاورزی فعالیت میکنند.
در این راستا سید مالک حسینی ـ معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر کار از حضور ۹۰ درصدی زنان در حوزه مشاغل خانگی خبر داد و گفت: مشاغل خانگی به دلیل انعطافپذیری در ساعات کاری و نیاز نداشتن به حضور ثابت در برخی مشاغل به جمعیت با نرخ مشارکت پایینتر اجازه میدهد تا وارد چرخه اقتصادی شوند. در شرایطی که سرمایهگذاریهای کلان با چالش مواجه هستند توجه به سرمایهگذاریهای خرد از جمله مشاغل خانگی اهمیت بیشتری یافته است.
وی در خصوص تسهیلات مشاغل خانگی توضیح داد: دو دسته مجوز برای مشاغل خانگی داریم؛ یکی مجوزهای مستقل که فرد به تنهایی کار میکند و میتواند تا ۱۵۰ میلیون تومان وام دریافت کند. همچنین برای برخی رستههای خاص اعتباراتی تا سقف ۳۰۰ میلیون تومان برای وامهای خرد و خانگی در نظر گرفته شده است.
معاون اشتغال وزارت کار در یک مصاحبه تلویزیونی به وام ۴ میلیارد تومانی مشاغل خانگی اشاره کرد و افزود: این وام برای مدلهای پشتیبان در نظر گرفته شده و نرخ سود آن ۴ درصد با دوره تنفس و بازپرداخت ۷ ساله است.
حسینی در ادامه توضیح داد: افرادی که مایل به دریافت تسهیلات پشتیبان هستند باید به سایت وزارت اقتصاد مراجعه کنند و به عنوان نیروی پشتیبان تأیید شوند. این افراد میتوانند تا ۴۰ نفر را به زنجیره خود معرفی کنند.
به گفته حسینی بسیاری از متقاضیان مشاغل خانگی مدل پشتیبان افرادی هستند که تمایل به استفاده از بیمه ندارند و ترجیح میدهند در یک زنجیره کسب و کار فعالیت کنند.
وی همچنین به استقبال بیشتر استانهای مرکزی از مدل پشتیبان مشاغل خانگی اشاره کرد و افزود: در استانهای مرزی مانند سیستان و بلوچستان افراد بیشتری در زنجیرههای خانگی قرار دارند.
بیش از ۱۷۵ میلیارد تومان تسهیلات خانگی در استان تهران به متقاضیان پرداخت شده و زمینه اشتغال مستقیم برای ۱۸۳۰ نفر فراهم کرده است. وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در سالهای اخیر با اتصال مشاغل خانگی به بازار کار به احیای این مشاغل و توسعه کسبوکارهای خرد پرداخته است.
بهزاد سام دلیری ـ مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان تهران از پرداخت بیش از ۱۷۵ میلیارد تومان تسهیلات خانگی خبر داد و گفت: ۵۳۲۰ مجوز راهاندازی کسبوکار خانگی صادر شده که زمینه اشتغال مستقیم برای ۱۸۳۰ نفر را فراهم کرده است.
وی همچنین از صدور بیش از ۲ میلیون مجوز مشاغل خانگی طی ۱۴ سال گذشته خبر داد که ۸۱ درصد آن مربوط به زنان و ۱۹ درصد به مردان است.
به طور کلی بیش از ۲۵ درصد بازار کار کشور به مشاغل خانگی اختصاص دارد و ویژگیهای مشاغل خانگی از جمله انعطافپذیری ساعات کاری و حذف هزینههای اجاره و رفتوآمد این نوع از کسبوکار را به گزینهای جذاب برای زنان و جوانان جویای کار تبدیل کرده است. به نقل از مشرق
انتهای پیام/