
الزامی شدن حسابرسی فناوری اطلاعات در بانکها
به نقل از فرشاد محمدپور در جلسهای که با حضور فعالان حوزه حسابرسی از جمله موسسات حسابرسی بانکها و اشخاص تحت نظارت بانک مرکزی و همچنین اعضای جامعه حسابرسی و اسناد رسمی به عنوان نهاد مسئول حسابرسی در ایران برگزار شد برگزاری این نشست را در آستانه مجامع بانکها فرصتی مناسب برای هماهنگی در اخذ گزارشهای حسابرسی بانکها عنوان کرد. او افزود: کیفیت گزارشهای حسابرسی باید به گونهای باشد که واقعیت و موجودیت بانکها و ارقام در صورتهای مالی را به درستی بازتاب دهد. ارقامی که به تأیید حسابرسان میرسد اعتبار بالایی دارند و انتظار میرود با تعامل مؤثر بین نهاد ناظر و حرفه حسابرسی این امر تحقق یابد.
محمدپور حسابرسان را از مهمترین ابزارهای نظارتی بانک مرکزی دانست و تصریح کرد: کیفیت بالای فعالیت حسابرسان مستقیماً بر کیفیت نظارتی بانک مرکزی تأثیرگذار است. در این جلسه نیز تأکیدات لازم بر ارتقا و بهبود کیفیت کار حسابرسی اشخاص تحت نظارت مطرح شد.
وی همچنین اعلام کرد که برای نخستین بار حسابرسی فناوری اطلاعات برای بانکها الزامی شده است و حسابرسان متعهد شدند که حداکثر یک ماه پس از تاریخ مجمع بانکها حسابرسی فناوری اطلاعات را آغاز کنند. به گفته وی حوزه فناوری و امنیت اطلاعات شبکه بانکی یکی از زمینههایی است که ممکن است با مخاطراتی همراه باشد و بنابراین حرفه حسابرسی باید در این راستا به بانک مرکزی در تضمین رعایت مباحث امنیت و فناوری اطلاعات کمک کند.
محمدپور همچنین اعلام کرد که در این نشست تصمیم بر این شد تا کارگروهی مشترک بین حرفه حسابرسی و بانک مرکزی تشکیل شود که با همکاری سایر نهادهای ناظر مانند سازمان بورس و اوراق بهادار به ارتقای ارتباط دوسویه میان حرفه حسابرسی و نهاد ناظر کمک کند؛ چراکه این کارگروه به نزدیکی دیدگاهها و بهبود کیفیت حسابرسی یاری میرساند.
وی در ادامه به تفویض اختیارات به معاونت تنظیمگری و نظارت بانک مرکزی بر اساس جزء ۲ ماده ۲۷ قانون بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: این ماده به معاونت تنظیمگری و نظارت این اجازه را میدهد که در شرایط خاص حسابرس ویژهای به کار گیرد. در این جلسه نیز تأکید شد که از ظرفیت حرفه حسابرسی به شکل بهینه برای حسابرسی ویژه در موضوعات خاص استفاده شود. از این رو تعامل مؤثر حرفه حسابرسی که وظیفه تضمین صحت اطلاعات مالی و گزارشگری در واحدها و به ویژه بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری را دارد از اهمیت بالایی برخوردار است و این ارتباط و تعامل به بهبود کیفیت گزارشها کمک خواهد کرد. به نقل از ایرنا
انتهای پیام/