تخصیص منصفانه منابع انرژی برای صنایع ضروری است
ایراسین
1
1404-03-01 12:20:00

تخصیص منصفانه منابع انرژی برای صنایع ضروری است

صنعت ساختمان یکی از ارکان کلیدی اقتصاد کشور به شمار می‌رود. تحلیلگران بر این باورند که اگر وضعیت این صنعت بهبود یابد به‌طور حتم اقتصاد کلان کشور تحت تأثیر مثبت قرار خواهد گرفت و به تدریج شاهد افزایش قیمت‌ها و کاهش رکود چند ساله در این بازار خواهیم بود.

این صنعت نه تنها در ایجاد اشتغال مستقیم نقش بسزایی ایفا می‌کند بلکه بر بیش از ۱۵۰ رشته شغلی دیگر نیز تأثیر می‌گذارد. صنعت ساختمان با جلوگیری از مهاجرت نیروی کار و افزایش سرمایه‌گذاری می‌تواند به بهبود وضعیت اقتصادی کشور کمک شایانی کند.

این صنعت مهم در حال حاضر نیز همچون دیگر صنایع از مشکل ناترازی برق رنج می‌برد؛ ناترازی‌ای که وزیر نیرو عباس علی‌آبادی آن را به‌عنوان یک چالش بزرگ برای صنعت کشور ذکر کرده است. علی‌آبادی اعلام کرده که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده و برقراری توازن در تأمین برق قصد دارند محدودیت‌های برق را برای واحدهای صنعتی کاهش دهند اما قطع برق صنایع مرتبط با ساختمان قطعا بر چرخه تولید مسکن تأثیر منفی خواهد گذاشت.

صنایع فولادی و سیمانی که از صنایع بزرگ کشور در بازار سرمایه محسوب می‌شوند چهارشنبه گذشته (۲۴ اردیبهشت) پیامک قطع برق برای ۱۵ روز آینده را دریافت کردند؛ پیامی که به معنای توقف کامل تولید کارخانه‌ها و تعطیلی نیروی کار به مدت دو هفته بود. اما از دیروز (سه‌شنبه ۳۰ اردیبهشت) محدودیت‌ها به ۵۰ درصد کاهش یافت و شرایط برای صنایع بزرگ کمی بهتر شد.

در این راستا پژمان جوزی رئیس انجمن صنعت ساختمان با انتقاد از قطعی مکرر برق گفت: وضعیت بخش مسکن بسیار نامناسب است اما به عقیده من این مسائل بیشتر ناشی از مدیریت و تصمیم‌گیری‌های داخلی است تا تحریم‌ها و عوامل خارجی.

این مقام صنفی با اشاره به افزایش قیمت سیمان گفت: برای بسیاری از افراد این فقط یک خبر است اما برای تولید مسکن و مصرف‌کنندگان این وضعیت به معنای فاجعه‌ای با پیامدهای زیانبار خواهد بود.

وی افزود: صنعت ساختمان یک صنعت چند وجهی است و قطع برق صنایع مرتبط با آن حتماً بر چرخه تولید مسکن تأثیرگذار خواهد بود.

جوزی با تأکید بر اینکه شرایط کنونی را درک می‌کند و می‌داند که این مسائل نتیجه سال‌های قبل است خاطرنشان کرد: در تصمیم‌گیری‌ها باید عدالت را در نظر داشت.

وی همچنین بیان کرد: دولت به درستی برای عبور از مشکلات به سمت بخش خصوصی دست یازیده است و بخش خصوصی این دست را می‌فشارد اما برای پیمودن این مسیر نیاز به ملزوماتی داریم. امیدواریم وزارت نیرو که مسئول تأمین انرژی به‌عنوان یکی از زیرساخت‌های اصلی فعالیت‌های تولیدی-صنعتی است سهم عادلانه‌ای برای صنایع در نظر گیرد.

رئیس انجمن صنعت ساختمان در پایان با تأکید بر اهمیت رفاه مردم و اولویت قرار دادن آن گفت: هدف از توسعه و رشد صنایع در وهله نخست رفاه مردم است و امیدواریم مردم و خانوارها در این مسیر تا حد امکان صرفه‌جویی کنند تا با همکاری بتوانیم از این چالش عبور کرده و ایران را به بهترین شکل ممکن بسازیم. به نقل از ایراسین

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما