چگونه بورس می‌تواند در شرایط عدم قطعیت به رشد خود ادامه دهد؟
اقتصاد آنلاین
5
1404-04-11 08:29:32

چگونه بورس می‌تواند در شرایط عدم قطعیت به رشد خود ادامه دهد؟

در معاملات روز سه‌شنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۴ شاخص کل بورس تهران با کاهش ۵۷ هزار و ۳۳۹ واحدی (معادل ۲.۰۶ درصد) به سطح ۲ میلیون و ۷۳۱ هزار واحد رسید. همچنین شاخص کل هم‌وزن با افت ۹ هزار و ۳۷۲ واحدی (معادل ۱.۰۸ درصد) به رقم ۸۶۲ هزار واحد کاهش یافت. این کاهش چهارمین روز متوالی افت بازار است اما به نظر می‌رسد نشانه‌هایی از کاهش شدت هیجانات فروش در بازار دیده می‌شود.

نوسانات در نمادهای کوچک‌تر بازار نسبت به روزهای گذشته کمتر شده و برخی گروه‌های دارویی غذایی و بیمه‌ای امروز با حجم معاملات متعادل‌تری روبرو شدند. علی‌رغم اینکه شاخص‌های بازار همچنان در حال نزول هستند تحلیلگران به کاهش شیب افت به‌عنوان یک نشانه از تخلیه هیجان اشاره می‌کنند.

در این روز ارزش معاملات خرد بورس به حدود ۱۲ همت و در فرابورس به ۸.۳ همت رسید که نشان‌دهنده وجود جریان نقدینگی فعال در بازار است. با این حال خروج پول حقیقی از بازار همچنان ادامه دارد و رقم آن به حدود ۶.۴۷۸ همت رسیده است.

بهبود جزئی در نسبت صف خرید به فروش مشاهده شد. ارزش صف‌های فروش در پایان معاملات به حدود ۲۴.۷ هزار میلیارد تومان رسید در حالی که ارزش صف‌های خرید به ۴۱۰ میلیارد تومان رسید. اگرچه این فاصله هنوز زیاد است اما کاهش حدود ۳ هزار میلیارد تومانی در صف‌های فروش نسبت به روز گذشته به‌عنوان نشانه‌ای مثبت تلقی می‌شود.

وحید جعفری کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت که با وجود افت شاخص‌ها هیجان بازار کاهش یافته و بازار به نقطه‌ای از تعادل موقت نزدیک می‌شود. به گفته او فشار روانی ناشی از فروش در برخی گروه‌ها تخلیه شده و در نمادهای بنیادی دیگر فشار فروش مانند چند روز گذشته مشاهده نمی‌شود. اما باید به ریسک‌های موجود در بازار توجه کرد.

جعفری در ادامه افزود که عدم جمع‌آوری صف‌های فروش به دلیل عدم وجود تقاضای قوی است و سه دلیل عمده برای این وضعیت وجود دارد: ترس شدید بین سهامداران خرد نبود بازارگردان فعال در بسیاری از نمادها و عدم وجود سیگنال حمایتی قاطع از سوی سیاست‌گذار. او تاکید کرد که بازار در حال حاضر در وضعیت «تعلیق تصمیم‌گیری» قرار دارد و در صورت ورود عملیاتی صندوق تثبیت یا سازمان بورس به بازار می‌توان انتظار بازگشت به مسیر منطقی را داشت.

کارشناسان معتقدند که بازار سه‌شنبه علی‌رغم افت قابل توجه شاخص‌ها نشانه‌هایی از کاهش هیجان و بهبود رفتار معاملاتی را نشان می‌دهد. آنها بر این باورند که بازار سرمایه پس از یک دوره اصلاحی شدید مستعد بازگشت است به‌ویژه اگر روند وعده‌های حمایتی به مرحله اجرایی برسد. اقدامات عملی از جمله تزریق نقدینگی هدفمند و افزایش نقش بازارگردان‌ها می‌تواند این بازگشت را تسریع کند. فعالان بازار به انتظار اقدام‌های عملی سیاست‌گذار هستند زیرا بازسازی اعتماد تنها با سیگنال‌های ملموس ممکن است. این هفته می‌تواند به عنوان نقطه بازگشت بازار قلمداد شود اگر زمان را از دست ندهیم. به نقل از اقتصاد آنلاین

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما