
نوسانات قیمت جهانی نفت در تاریخ ۱۲ تیر؛ برنت به ۶۸ دلار و ۵۸ سنت صعود کرد
امروز (پنجشنبه ۱۲ تیر) قیمت نفت برنت با ۵۳ سنت معادل ۰.۷۷ درصد کاهش به ۶۸ دلار و ۵۸ سنت در هر بشکه رسید. همچنین قیمت نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز با ۵۱ سنت معادل ۰.۷۶ درصد کاهش به ۶۶ دلار و ۹۴ سنت در هر بشکه رسید.
این دو شاخص روز چهارشنبه پس از آنکه اعلام شد ایران همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را به حالت تعلیق درآورده و آمریکا و ویتنام به توافق تجاری اولیهای دست پیدا کردهاند به بالاترین حد خود در یک هفته گذشته افزایش یافته بودند. اما اکنون عدم قطعیت فزایندهای در مورد سیاست تجاری آمریکا وجود دارد زیرا مهلت ۹۰ روزه اجرای تعرفههای بالاتر در ۹ ژوئیه (۱۸ تیر) بدون توافق جدید تجاری با چندین شریک تجاری عمده مانند اتحادیه اروپا و ژاپن به پایان خواهد رسید.
علاوه بر این تولیدکنندگان اوپک پلاس که شامل اعضای اوپک و متحدانشان مانند روسیه هستند به احتمال زیاد در نشست آخر هفته این گروه تصمیم به افزایش تولید ماهانه ۴۱۱ هزار بشکه در روز خواهند گرفت.
تحلیلگران شرکت آی ان جی در یادداشتی به این نکته اشاره کردند که با توجه به عدم قطعیت پیرامون هر دو رویداد و تعطیلات روز استقلال آمریکا در چهارم ژوئیه (۱۳ تیر) فعالان بازار ممکن است تمایل نداشته باشند در تعطیلات آخر هفته ریسک بالایی را متحمل شوند.
به علاوه یک نظرسنجی از بخش خصوصی در روز پنجشنبه نشان داد که فعالیت خدماتی در چین بزرگترین واردکننده نفت جهان در ماه ژوئن با کمترین سرعت در ۹ ماه گذشته افزایش یافته که به دلیل تقاضای ضعیف و کاهش سفارشهای جدید صادرات بود.
همچنین افزایش غیرمنتظره ذخایر نفت آمریکا نگرانیهایی را درباره تقاضا در بزرگترین مصرفکننده نفت جهان به وجود آورد. اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که ذخایر نفت آمریکا در هفته گذشته با ۳.۸ میلیون بشکه افزایش به ۴۱۹ میلیون بشکه رسیده است در حالی که تحلیلگران در نظرسنجی پیشبینی کاهش ۱.۸ میلیون بشکهای این ذخایر را کرده بودند.
براساس گزارش تقاضای بنزین به ۸.۶ میلیون بشکه در روز بر مبنای هفتگی کاهش یافت و نگرانیهایی را در مورد مصرف در اوج فصل رانندگی تابستانی آمریکا ایجاد کرد.
تحلیلگران همچنین اشاره کردند که بازار منتظر انتشار گزارش ماهانه اشتغال آمریکا در روز پنجشنبه است تا میزان و زمان کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در نیمه دوم سال جاری را ارزیابی کند. نرخ بهره پایینتر میتواند به تحریک فعالیت اقتصادی منجر شود که در نتیجه تقاضا برای نفت را افزایش خواهد داد. به نقل از مهر
انتهای پیام/