
تأمین مایحتاج ضروری بدون استفاده از ذخایر استراتژیک
سیدمحمدصادق قنادزاده به اقدامات نهادهای مرتبط با تجارت بینالملل در دوران جنگ 12 روزه اشاره کرد و اظهار داشت: این جنگ تحمیلی درسهای مهمی در زمینه مدیریت واردات به همراه داشته است.
وی بیان کرد: در حال حاضر با همکاری نهادهای مسئول پیشبینیهای لازم برای شرایط بحرانی و تهدیدات جنگ اقتصادی انجام شده است تا از بروز اختلال در حوزه تجارت جلوگیری شود.
معاون ارتقای کسب و کارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت ایران به طرح پیشنهادی تجارت در شرایط اضطراری و بحرانی اشاره کرد و گفت: این طرح شامل 6 سر فصل در زمینه واردات مسائل ارزی لجستیک تأمین کالاهای اساسی و مواد اولیه است و به وزیر صنعت معدن و تجارت ارسال شده است.
قنادزاده همچنین به نقش نهادهای متولی و همکاری تشکلهای بخش خصوصی در تسهیل روند تجارت اشاره کرد و گفت: وجود بیش از 20 دستگاه تصمیمگیر در حوزه تجارت به بروز مشکلات و تداخل در قوانین منجر شده است.
وی تأکید کرد: این سازمان به عنوان نهاد متولی درصدد است تا با بهبود فرآیندهای ثبت سفارش و تخصیص ارز به روانتر شدن تجارت کمک کند. همچنین کمیته ارزی به طور منظم با حضور وزیر صمت تشکیل جلسه میدهد که تصمیمات این کمیته میتواند به رفع موانع کمک کند.
معاون ارتقای کسب و کارهای بینالمللی تصریح کرد: این کمیته در سطح بالا تصمیمگیری کرده و به دنبال کاهش قوانین مزاحم و یکپارچهسازی آنها برای تسریع در تجارت است.
وی همچنین با تأکید بر تجربه کسب شده از جنگ 12 روزه به تشکیل کارگروه اضطراری در ساعات ابتدایی جنگ اشاره کرد که شامل نهادهای مرتبط مانند وزارت صمت و بانک مرکزی بود.
قنادزاده در انتها یادآور شد: 30 مصوبه با هدف تسهیل ورود و خروج کالا و تسریع در تخلیه انبارهای گمرکی تصویب شد و این اقدامات به تأمین کالاهای اولیه کمک کرد و هیچ کمبودی در بازار به وجود نیامد. به نقل از صداوسیما
انتهای پیام/