
«بریکس» و تحولات نوین در قدرت اقتصادی جهانی
سیاستهای مؤثر در مدیریت تعامل پیچیده بین منافع ملی و سیستمهای غذایی جهانی برای تضمین تأمین پایدار و عادلانه غذا برای همه اهمیت بالایی دارد. با توجه به این مسائل پنج بازار اصلی صادرات کشاورزی برای کشورهای بریکس و بریکس پلاس شامل دانههای روغنی پنبه ماهی غلات و گوشت است که سهم صادرات این کشورها بین یکپنجم تا دو پنجم متغیر است. به ویژه در سال ۲۰۲۳ کشورهای بریکس در زمینه دانههای روغنی و پنبه موقعیت غالبی داشتند و حدود ۴۰ تا ۴۵ درصد از صادرات را به خود اختصاص دادند. سهم صادرات دانههای روغنی این کشورها تقریباً معادل ۳۷ درصد کشورهای گروه ۷ است. همچنین چین به عنوان بزرگترین واردکننده سویا با حدود ۶۰ درصد برزیل و ایالات متحده آمریکا به ترتیب به عنوان تأمینکنندگان اصلی در بازار جهانی سویا مطرح هستند.
در مورد صادرات غلات کشورهای بریکس دارای «تخصصگرایی» هستند و برنج گندم و ذرت به ترتیب ۳۹ درصد ۳۳ درصد و ۲۳ درصد از کل ارزش صادرات غلات را تشکیل میدهند. کشورهای عضو بریکس به عنوان بازیگران اقتصادی مهم تأثیر قابل توجهی بر بازارهای کشاورزی جهانی گذاشتهاند و رشد اقتصادی آنها به افزایش تقاضا برای محصولات کشاورزی و تغییر الگوهای تجارت جهانی منجر شده است.
برزیل به عنوان یکی از پیشروان تولید سویا و گوشت گاو از سرمایهگذاریهای کشاورزی خود بهرهبرداری کرده و در بازارهای جهانی به نیرویی غالب تبدیل شده است. به همین ترتیب سرمایهگذاریهای چین در تحقیقات و فناوری کشاورزی بر تولید و خودکفایی آن تأثیر مثبت گذاشته و به تنوع منابع تأمین کشاورزی کمک کرده است. به نقل از مهر
انتهای پیام/