
حمایت دولت از صنایع کوچک و متوسط در دوران پساجنگ ضروری است
در پی جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونیستی علیه مردم ایران ۹ شهرک صنعتی در ۷ استان کشور دچار آسیب شدند و ۱۵ واحد صنعتی بین ۴۰ تا ۶۰ درصد خسارت را متحمل شدند. در این رابطه وزارت صمت به همراه دیگر وزارتخانههای مرتبط با بخش تولید بسته حمایتی برای تولید را تهیه و به هیأت وزیران ارسال کرده که قرار است در جلسات بررسی ابعاد خسارات جنگ مورد رسیدگی قرار گیرد.
در روزهای اخیر رئیسجمهور با فعالان اقتصادی و بخش خصوصی نشستی برگزار کرد تا مشکلات تولید در این مدت مورد بررسی قرار گیرد. در این زمینه عباس جبالبارزی نایب رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران بر اهمیت اقتصاد پسا جنگ تأکید کرد و بیان داشت: واحدهای کوچک و متوسط برای کشور ما از اهمیت بالایی برخوردار هستند زیرا بیش از ۹۰ درصد واحدهای صنعتی کشور را تشکیل میدهند و نقش بسزایی در اشتغالزایی و تولید ناخالص داخلی ایفا میکنند.
وی افزود: در طول جنگ تحمیلی اخیر برخی واحدهای تولیدی و صنعتی به دلیل تجاوز دشمن صهیونیستی آسیب دیدند و باید با ارائه بستههای حمایتی به سرعت بازسازی و به چرخه تولید بازگردند. نایبرئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران همچنین اشاره کرد که وزیر صنعت معدن و تجارت در این مدت جلسات متعددی با اصناف و تشکلها برگزار کرده و با شناسایی موانع شاهد تسهیلگری و همکاری بین بخش خصوصی و دولتی بودهایم.
جبالبارزی ادامه داد: باید از جنگ ۱۲ روزه درس گرفته و به شناسایی نقاط قوت و ضعف بپردازیم و با رفع موانع سرعت خدماترسانی و مسائل زنجیره تأمین را تقویت کنیم. وی همچنین به مشکلاتی که در ۴۸ ساعت اول جنگ به وجود آمد مانند صفهای خرید و کمبود کالاهای اساسی اشاره کرد و گفت: با تدبیر دولت و همکاری بخش خصوصی این مسائل به سرعت حل و به شرایط عادی بازگشت.
وی تأکید کرد: لازم است زیرساخت حمل و نقل را بازسازی و توسعه دهیم زیرا این موضوع یکی از نقاط ضعف جنگ اخیر بود. رئیس انجمن لوازم بهداشتی و آرایشی نیز اظهار داشت: دولت باید فرایندهای پیچیده اداری را کاهش دهد و به معنای واقعی تسهیلگری در کسب و کارها را فراهم کند.
جبالبارزی همچنین مبارزه با فساد را یکی از مسائل مهم در حوزه اقتصاد پسا جنگ دانست و گفت: این موضوع باید در اولویت قرار گیرد و تغییرات اساسی در مسائل مالی ایجاد شود. وی به تشکیل اتاق جنگ در زمان جنگ ۱۲ روزه اشاره کرد و بیان داشت که برای تأمین کالاهای بهداشتی و ضروری اقدامات لازم انجام شده است.
نایبرئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران خاطر نشان کرد: مردم نیز در شرایط جنگی تلاش کردند و با پرهیز از خریدهای هیجانی به دولت و بخش خصوصی کمک کردند. وی بر تقویت روابط بینالملل با کشورهای همسایه تأکید کرد و گفت: باید همکاری دوسویه و متقابل با همسایهها داشته باشیم تا در زمان بحران از همکاری منطقهای بهرهبرداری کنیم. به نقل از ایراسین
انتهای پیام/