شتاب بخشی به روند ترخیص کالا از گمرک در ۱۲ روز جنگ تحمیلی
صدای بورس
1
1404-04-15 18:15:55

شتاب بخشی به روند ترخیص کالا از گمرک در ۱۲ روز جنگ تحمیلی

فرشید شکرخدائی رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق ایران اعلام کرد: جنگ ۱۲ روزه تجربیات و آموزه‌های ارزشمندی برای تمامی ارکان کشور از جمله بخش خصوصی نیروهای نظامی و امنیتی به ارمغان آورده است.

وی افزود: مدیریت بحران در این مدت به ویژه در زمینه توزیع آرد روغن و دیگر کالاهای اساسی قابل توجه بوده و لازم است از تلاش‌های افرادی که در این زمینه فعالیت داشته‌اند به ویژه در توزیع بهینه آرد قدردانی شود.

شکرخدائی همچنین گفت: این تجربیات بیانگر آن است که واگذاری کارها به بخش خصوصی و بهره‌برداری از مکانیزم‌های آن می‌تواند نتایج مثبتی به همراه داشته باشد. به عنوان نمونه در سیستم توزیع کالا تغییرات چشمگیری را شاهد بودیم؛ به محض افزایش جمعیت در شمال کشور توزیع کالا به سرعت تغییر کرد و این چابکی مانع از بروز کمبود کالا شد.

وی در ادامه توضیح داد: در درازمدت استفاده از ظرفیت‌های مردمی و بخش خصوصی می‌تواند به بهبود عملکرد بنگاه‌ها کمک نماید. البته باید در نظر داشت که این تاب‌آوری حدی دارد و باید تلاش کنیم آن را تقویت نمائیم.

رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق ایران خاطرنشان کرد: افزایش سرعت ترخیص کالا از گمرک در طول این ۱۲ روز حرکتی مثبت بود که باید همواره ادامه یابد تا کالاها به سرعت به انبار کارخانه‌ها توزیع شوند.

وی با تأکید بر لزوم تسهیل در تخصیص ارز برای واردات عنوان کرد: همچنین باید به این نکته توجه شود که صادرات ما به عراق در این ۱۲ روز هیچ تغییر خاصی نداشته و این نشان‌دهنده همت و تلاش صادرکنندگان ماست.

شکرخدائی ادامه داد: در این دوران باید حمایت بیشتری از بنگاه‌های اقتصادی در زمینه نقدینگی لجستیک و زیرساخت‌هایی همچون حمل و نقل و انرژی انجام شود. همکاری بین بخش خصوصی و دولت می‌تواند در عبور از این چالش‌ها مؤثر باشد.

در نهایت وی بر اهمیت توجه به بازار سرمایه تأکید کرد و گفت: با داشتن ۴۹ تا ۵۰ میلیون کد بورسی و حدود ۲۰ میلیون فعال در این بازار حمایت از بازار سرمایه و حفظ پویایی آن به عنوان نمایانگر اقتصاد ملی ما اهمیت ویژه‌ای دارد. همچنین پیش‌بینی بهبود وضعیت سهام در بورس باید با دقت بیشتری صورت گیرد. به نقل از صدای بورس

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما