
ایجاد نیروگاههای خورشیدی در مجاورت سدهای کشور
حسن احمدی مدیر دفتر مهندسی شرکت مدیریت توسعه منابع آب و نیروی ایران اعلام کرد که اخیراً تفاهمنامهای با سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران (ساتبا) به امضاء رسیده است. هدف این تفاهمنامه توسعه نیروگاههای خورشیدی در محل سدهایی است که قبلاً ساخته شدهاند با توجه به زمینهای آماده و وجود شبکه برق و دیگر مزیتها.
وی افزود که بر اساس این تفاهمنامه قابلیت تولید ۵۰۰ مگاوات برق از این طریق وجود دارد و با توجه به ظرفیت بالای کشور در زمینه ساعتهای آفتابی توسعه نیروگاههای خورشیدی میتواند منبع مناسبی برای تأمین برق باشد.
احمدی به این نکته اشاره کرد که شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در چهار دهه اخیر بیش از ۷۰ درصد نیروگاههای برق آبی کشور را به مرحله اجرا رسانده است. این نیروگاهها به عنوان نیروگاههای تجدیدپذیر شناخته میشوند که مصرف سوخت ندارند و به شبکه برق کشور کمک شایانی میکنند.
مدیر دفتر مهندسی شرکت مدیریت توسعه منابع آب و نیروی ایران ادامه داد که در سالهای اخیر به دلیل مشکلات و کمبودهای مالی سرعت توسعه این نوع نیروگاهها کاهش یافته است اما همچنان طرحهای خوبی وجود دارد که ساخت آنها ارزشمند است و باید پیگیری شوند.
احمدی همچنین درباره توسعه نیروگاههای تلمبه ذخیرهای توضیح داد که ممکن است تولید نیروگاههای بادی و تجدیدپذیر با زمان مصرف همخوانی نداشته باشد؛ به عنوان مثال در شب نیروگاه بادی ممکن است کار کند در حالی که شبکه نیازی به آن ندارد.
او اضافه کرد که برای حل این مشکل در سایر کشورها برق تولید شده را با نیروگاههای تلمبه ذخیرهای متصل میکنند تا برق مازاد تولیدی ذخیره شده و در زمان اوج مصرف به مدار ورود یابد.
وی تأکید کرد که اگر نیروگاههای تجدیدپذیر توسعه یابند و در کنار آن نیروگاههای تلمبه ذخیرهای نیز در برخی سدها ایجاد شوند بهرهبرداری از انرژیهای تجدیدپذیر بهینهتر خواهد شد و پایداری بیشتری در تأمین برق از این نیروگاهها خواهیم داشت. به نقل از صدای بورس
انتهای پیام/