
ریزش شدید بورس و از دست رفتن کانال ۲.۷ میلیون واحدی
معاملات امروز با کاهش تقریبی ۵۱ هزار واحدی شاخص کل به پایان رسید و این نماگر در سطح دو میلیون و ۶۵۸ هزار واحدی بسته شد که نشاندهنده کاهش قیمتی نسبت به هفته گذشته است.
علاوه بر این ارزش معاملات در دومین روز کاری هفته به حدود ۳.۵ همت رسید که نیمی از روز گذشته بود و از سوی سرمایهگذاران حقیقی حدود ۷۳۰ میلیارد تومان سرمایه از بازار خارج شد.
در حال حاضر صندوقهای درآمد ثابت با تراز نقدینگی مثبت بیش از یک همت مواجه شدهاند و صندوقهای طلا نیز تا این لحظه خروج پولی به میزان حدود ۷۰ میلیارد تومان را تجربه کردهاند.
همچنین نمادهای آلومینا وخاور و اهرم بیشترین جذابیت را برای سرمایهگذاران حقیقی داشتند در حالی که نمادهای وبصادر فملی و وبملت بیشترین حمایت را از سوی فعالان حقوقی دریافت کردند.
بیشترین حجم معاملات نیز به گروه بانکی اختصاص یافت و پس از آن گروه فلزات اساسی در رتبه دوم قرار گرفت.
کارشناسان بازار سهام معتقدند که کاهش شاخصهای منتخب نشاندهنده ادامه فشار عرضه بر بازار است. تغییر دامنه نوسان و تزریق نقدینگی میتواند به بهبود اوضاع کمک کند اما عوامل کلان اقتصادی و ریسکهای سیستماتیک بهعنوان عوامل اصلی تعیینکننده روند بازار باقی میمانند. به نظر میرسد در هفته آینده با اخبار مربوط به مذاکرات ممکن است تقاضای نسبی در برخی روزها مشاهده شود اما تا زمانی که وضعیت سیاسی و نتایج مذاکرات مشخص نشود شاخص کل به روند خنثی و بسیاری از سهام به روند نزولی ادامه خواهند داد.
با توجه به افت شدید شاخصها کاهش معاملات خرد و خروج سنگین سرمایه حقیقی بازار در وضعیت هشدار به سر میبرد. اگر سیاستگذاران و بازیگران حقوقی اقدام موثری برای حمایت از بازار انجام ندهند روند نزولی و فضای رکودی ممکن است تشدید شود و اعتماد سرمایهگذاران بیشتر لطمه ببیند. برخی نیز با هر نوع دخالت دولت در بورس مخالف هستند و این افت را تنها واکنشی به کاهشهایی میدانند که در ایام تعطیلی بورس باید اتفاق میافتاد. به نقل از بازار
انتهای پیام/