آب دریای عمان به اصفهان منتقل شد!
صدای بورس
6
1404-04-17 22:38:22

آب دریای عمان به اصفهان منتقل شد!

مهدی جمالی‌نژاد روز سه‌شنبه اعلام کرد که با وجود موانع و محدودیت‌های فراوان نخستین گام عملی در جهت تأمین آب مورد نیاز صنایع اصفهان به نتیجه رسیده است.

وی افزود: گام ابتدایی این پروژه شامل قطع مصرف آب صنایع منطقه از رودخانه زاینده‌ود از طریق اتمام فاز اول سامانه بزرگ انتقال آب دریای عمان به اصفهان است. این پروژه با اجرای حدود ۸۰۰ کیلومتر خط انتقال ساخت مخازن ایستگاه‌های پمپاژ و تجهیزات مربوطه به پایان رسید.

استاندار اصفهان تأکید کرد: در این مرحله امکان انتقال ۷۰ میلیون مترمکعب آب نمک‌زُدایی‌شده از دریا به اصفهان فراهم شد.

جمالی‌نژاد توضیح داد: در فاز اول این پروژه ۷۰ میلیون مترمکعب آب از طریق خلیج فارس تأمین می‌شود و در مراحل بعدی آب مورد نیاز از دریای عمان منتقل خواهد شد.

وی اظهار داشت: در مرحله نخست و پس از افتتاح پروژه پالایشگاه اصفهان و صنایع شمال استان از این آب بهره‌مند خواهند شد و در مرحله بعد مجتمع فولاد مبارکه و صنایع جنوبی نیز به این منبع دسترسی پیدا خواهند کرد.

جمالی‌نژاد همچنین تصریح کرد: پس از ایجاد این دسترسی زمانبندی و ضرب‌الاجل برای قطع کلیه مصارف آب‌بَر صنایع استان به منابع محلی اعلام و به‌طور جدی اجرایی خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد که هیچ گونه توسعه جدیدی در حوزه صنایع آب‌بَر و آلاینده در اطراف اصفهان با این آب صورت نخواهد گرفت.

استاندار اصفهان با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر این که بهترین راه مبارزه با آمریکا خدمت به مردم است افزود: در این شرایط سخت تلاش بیشتری خواهیم کرد و به زودی اخبار خوبی از دیگر پروژه‌های آبی استان به اطلاع مردم خواهد رسید.

جمالی‌نژاد تأکید کرد: پروژه بزرگ انتقال آب با همکاری دست‌اندرکاران دولت‌های مختلف و حمایت صنایع بزرگ استان به سرانجام رسیده و موجب افتخار برای کشور شده است.

وی ابراز امیدواری کرد که با حمایت سهامداران و تلاش دیگر عوامل شاهد پیشرفت در اجرای بخش دوم پروژه باشیم.

جمالی‌نژاد همچنین به نیاز به مدیریت چندوجهی برای احیای کامل زاینده‌رود اشاره کرد و تأکید کرد که کنترل مصارف بی‌رویه و اجرای پروژه‌های آبی دیگر نظیر «ماندگان» و «کوهرنگ سه» ضروری است.

عملیات اجرایی مرحله اول پروژه انتقال آب از دریای عمان به اصفهان از مهر سال ۱۴۰۱ آغاز شده و مرحله دوم آن نیز در مهر سال ۱۴۰۲ با حضور رئیس‌جمهور شروع شد.

با اجرای این پروژه ملی ۷۰ میلیون مترمکعب آب نمک‌زُدایی‌شده در مرحله اول و ۴۰۰ میلیون مترمکعب در مرحله دوم به اصفهان منتقل خواهد شد.

مسوولان نیز تأکید کرده‌اند که این پروژه هدفی جز تأمین آب برای صنایع موجود در استان نداشته و هیچ طرح توسعه‌ای برای واحدهای صنعتی آب‌بَر از طریق آن در نظر گرفته نشده است.

خشکسالی یکی از اصلی‌ترین چالش‌های استان اصفهان است و زاینده‌رود به دلیل برداشت‌های غیرقانونی انتقال آب به حوضه‌های دیگر و کاهش بارش‌ها به یک رودخانه با جریان دوره‌ای تبدیل شده که در برخی فصول به‌ویژه تابستان با خشکی مواجه می‌شود. به نقل از صدای بورس

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما