شتاب‌گیری توسعه معدنی چین در عرصه جهانی
مشرق
5
1404-04-18 04:40:00

شتاب‌گیری توسعه معدنی چین در عرصه جهانی

چین سال‌هاست که برای کاهش وابستگی خود به مواد خام که همچنان از تولید داخلی بیشتر است به خرید فعالیت‌های معدنی در سطح جهانی اقدام کرده است. اما در سال‌های اخیر این روند شتاب بیشتری به خود گرفته و سرمایه‌گذاران چینی در جستجوی فرصت‌های جدید هستند.

بر اساس گزارشی که در نوامبر سال گذشته منتشر شد شرکت‌های چینی در سال ۲۰۲۳ نزدیک به ۱۶ میلیارد دلار در معادن جهان سرمایه‌گذاری کردند که این رقم شامل خریدهای سهام حداقلی نمی‌شود. این نشریه به چندین قرارداد بزرگ اشاره کرده است؛ از جمله سرمایه‌گذاری پنج میلیارد دلاری در یک معدن مس در افغانستان و سرمایه‌گذاری یک میلیارد دلاری در یک معدن طلا در غنا.

سرمایه‌گذاری چین در زامبیا نیز جالب توجه است جایی که چینی‌ها متعهد به سرمایه‌گذاری پنج میلیارد دلار طی پنج سال آینده تا سال ۲۰۲۸ شده‌اند. همچنین خرید سهام در بزرگترین معدن مس در تامپاکان فیلیپین نیز در فهرست این سرمایه‌گذاری‌ها قرار دارد.

با توجه به کاربرد گسترده مس در صنایع مختلف به‌ویژه در ساخت و ساز و وسایل نقلیه برقی این فلز به مقصدی کلیدی برای سرمایه‌گذاران چینی تبدیل شده است. بیش از نیمی از سرمایه‌گذاری‌های معدنی خارجی شرکت‌های چینی در سال ۲۰۲۳ بر مس متمرکز بود. همچنین مواد معدنی حیاتی دیگر نیز از جمله مقاصد سرمایه‌گذاری مهم برای خریداران چینی به شمار می‌آید.

چین به عنوان بزرگترین سرمایه‌گذار معدنی در جمهوری دموکراتیک کنگو به خاطر داشتن بزرگترین ذخایر کبالت جهان با حجم ۶ میلیون تن نقش مهمی ایفا می‌کند. همچنین سنگ معدن مس این کشور دارای بالاترین عیار در جهان است که محتوای مس آن چهار برابر میانگین جهانی می‌باشد.

جای تعجب نیست که چین در زمینه سرمایه‌گذاری معدنی در کنگو برتری دارد. گزارشی که به تازگی تهیه شده نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاری جهانی در معادن توسط شرکت‌های چینی رکورد جدیدی را ثبت کرده است. طبق این گزارش تعهدات تحت طرح کمربند و جاده در سال ۲۰۲۴ به ۲۱ میلیارد دلار رسیده است که بیشترین میزان از زمان آغاز این طرح در سال ۲۰۱۳ محسوب می‌شود.

در حالی که غرب نگران نفوذ چین در این حوزه است هیچ نشانه‌ای از کاهش سرمایه‌گذاری‌های این کشور وجود ندارد. در گزارشی دیگر بیان شده که شرکت‌های چینی دارای منافع معدنی در خارج از کشور فعالیت‌های خود را در سال ۲۰۲۴ به طور قابل توجهی افزایش داده‌اند. به گفته تحلیلگران یکی از دلایل اصلی این روند آگاهی دولت‌های غربی از تسلط چین در این بخش است که منجر به محدودیت‌های سرمایه‌گذاری برای چینی‌ها شده است.

با این حال شرکت‌های چینی به دلایلی مرتبط با مقررات نه مسائل ژئوپلیتیک به دنبال کسب سهمی از فعالیت‌های معدنی در کانادا یا آمریکا هستند. به نقل از مشرق

انتهای پیام/

منبع: مشرق
خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما