
خطرات جدی لینکهای مخرب و پیامرسانهای غیرمحلی برای کاربران
سرهنگ رامین پاشایی رئیس مرکز امداد و فوریتهای سایبری پلیس فتا در یک برنامه رادیویی به تشریح نوع تهدیدات سایبری پرداخت و تأکید کرد که این تهدیدات بسته به شغل و موقعیت افراد متفاوت است. او اعلام کرد که لینکهای آلوده و پیامرسانهای غیربومی از اصلیترین خطرها هستند.
پاشایی در ادامه افزود که لینکهای آلوده یک تهدید عمومی برای تمام کاربران محسوب میشوند و همچنین پیامرسانهای غیربومی که در کشور فعال هستند میتوانند به عنوان ابزاری برای جاسوسی از کاربران عمل کنند. این در حالی است که در بسیاری از کشورهای دیگر این پیامرسانها غیرقابل استفاده هستند اما در ایران همچنان در دسترس هستند و سرورهای آنها خارج از کشور قرار دارد.
وی با ابراز نگرانی از انتشار اخبار جعلی و فیک نیوزها در شبکههای اجتماعی اظهار تأسف کرد که فرهنگ استفاده از این شبکهها در کشور پایین است و سواد رسانهای کاربران در این زمینه کافی نیست. این موضوع میتواند باعث شود که کاربران ناخواسته در چرخه انتشار اخبار جعلی قرار گیرند.
رئیس مرکز امداد و فوریتهای سایبری پلیس فتا به کاربران توصیه کرد که قبل از بازنشر هر محتوایی از صحت آن اطمینان حاصل کنند به ویژه در شرایط کنونی که عملیات روانی و جنگشناختی علیه کشور طراحی میشود.
او همچنین به خطر کلاهبرداری از طریق سرقت حسابهای کاربری اشاره کرد و خاطرنشان ساخت که احتمال سرقت اکانتهای شخصی وجود دارد. در صورتی که از دوستان درخواست کمک مالی یا ارسال لینک شد حتماً باید با آنها تماس مستقیم برقرار کرد تا از صحت موضوع اطمینان حاصل کرد.
پاشایی در پاسخ به سؤالی درباره تماسهای خارجی از طریق واتسآپ تأکید کرد که بهترین کار این است که به تماسهای ناشناس پاسخ ندهید و همچنین توصیه کرد که تنظیمات لوکیشن دستگاههای هوشمند را غیرفعال نگه دارید.
رئیس مرکز امداد و فوریتهای سایبری پلیس فتا خاطرنشان کرد که سواد رسانهای کاربران باید همگام با رشد تکنولوژی افزایش یابد. پلیس فتا در تلاش است با فرهنگسازی و اطلاعرسانی مداوم امنیت کاربران را در فضای مجازی تأمین کند و برای دریافت مشاوره و گزارش تخلفات سایبری کاربران میتوانند با شماره ۰۹۶۱۱ تماس بگیرند. به نقل از بازار
انتهای پیام/