
10 راهکار کلیدی برای تقویت تابآوری کسبوکارها در زمانهای بحرانی
به نظر میرسد ویژگی تابآوری مانند چتر نجاتی باشد که در میان بحرانها میتواند کسبوکارها را نجات دهد و توجه به آن در سطح بنگاه یکی از مهمترین جنبههای مدیریت و سیاستگذاری محسوب میشود. در ادامه به ده نکته کلیدی در این زمینه اشاره میشود:
۱. انعطافپذیری: این ویژگی از زوایای مختلفی اهمیت دارد. شامل انعطافپذیری در قیمتگذاری زنجیره تأمین نیروی انسانی تکنولوژی و ماشینآلات است. واحدهای اقتصادی که قادر به ایجاد این نوع انعطافپذیری هستند انتظار میرود تابآوری بالاتری داشته باشند.
۲. چابکی: چابکی به معنای آمادگی سریع مدیریت برای واکنش به تغییرات محیط کسبوکار است. این توانمندی به مدیریت امکان میدهد که با سرعت تغییرات را شناسایی و بهترین تصمیمات را اتخاذ کند.
۳. تنوع در منابع درآمدی: وابستگی به یک منبع درآمدی میتواند ریسک بالایی به همراه داشته باشد. بنابراین تنوعبخشی به منابع درآمدی و محصولات و خدمات متنوع امری حیاتی است.
۴. مدیریت ریسک قوی: شناسایی ارزیابی و برنامهریزی برای مقابله با ریسکها از نیازهای اساسی برای مدیریت ریسک در بنگاهها است.
۵. ذخایر مالی مناسب: نگهداری ذخایر مالی کافی و مناسب برای شرایط بحرانی به کسبوکارها این امکان را میدهد که در زمان رکود یا بحران هزینههای خود را پوشش دهند.
۶. استواری و تنوع زنجیره تامین: مدیریت زنجیره تأمین با تنوعبخشی به تأمینکنندگان و برقراری ارتباط پایدار به افزایش پایداری و کاهش آسیبپذیری کمک میکند.
۷. نوآوری و تحولپذیری: پذیرش نوآوری در حوزههای مختلف نشانهای از چابکی و انعطافپذیری کسبوکارها است. کسبوکارهایی که در بحرانها فرصتهای جدید را شناسایی کرده و محصولات یا خدمات جدید ارائه دهند موفقتر خواهند بود.
۸. تعهد به حفظ نیروی کار: در زمان بحران فشار هزینه به ویژه در حوزه نیروی انسانی افزایش مییابد. حفظ نیروی کار باتجربه و متعهد کمک زیادی به حفظ دانش سازمان میکند.
۹. حفظ ارتباط مؤثر با مشتری: ارتباط عمیق و مؤثر با مشتریان و درک نیازهای آنها در شرایط بحرانی به حفظ وفاداری مشتریان کمک میکند.
۱۰. استفاده بههنگام از فناوری: بهرهمندی از فناوریهای جدید به بهبود کارایی کاهش هزینهها و ارائه خدمات بهتر کمک میکند و در نهایت به تابآوری کسبوکارها افزوده میشود. به نقل از tgju
انتهای پیام/