پیامی به دوستان و دشمنان: تأثیر حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران بر دیدگاه رقبا و متحدان نسبت به سیاست‌های دولت ترامپ
tgju
3
1404-04-21 05:33:00

پیامی به دوستان و دشمنان: تأثیر حمله آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران بر دیدگاه رقبا و متحدان نسبت به سیاست‌های دولت ترامپ

تجاوز نظامی آمریکا به ایران در تاریخ یک تیر ۱۴۰۴ و حمله به تاسیسات هسته‌ای این کشور تنها یک اقدام نظامی نبود بلکه پیام مستقیم واشنگتن در خصوص آمادگی برای استفاده از زور در روابط بین‌المللی به شمار می‌رفت. دونالد ترامپ رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در دوره ریاست‌جمهوری خود بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ تلاش‌های فراوانی کرد تا با تهدید دیگر کشورها از رقبا و دشمنان گرفته تا متحدان امتیازاتی در روابط دوجانبه به‌دست آورد. با این حال بسیاری از برنامه‌های او برای تغییرات بنیادین در این دوره ناموفق ماند.

دور دوم ریاست‌جمهوری ترامپ از ژانویه ۲۰۲۵ با برنامه‌هایی جاه‌طلبانه‌تر برای «بازگشت عظمت آمریکا» آغاز شد. او با شعار پایان دادن به جنگ‌های خاورمیانه و جنگ روسیه و اوکراین توازن در روابط تجاری با تمامی کشورهای جهان بازگشت صنایع به آمریکا و افزایش مشارکت کشورهای هم‌پیمان در تأمین امنیت کار خود را آغاز کرد.

این سیاست‌ها در حالی دنبال می‌شد که ترامپ به سرعت وارد برنامه‌های میانجی‌گری برای مذاکرات روسیه و اوکراین و همچنین مذاکرات هسته‌ای با ایران شد. او همچنین تعرفه‌های سنگینی علیه کشورهایی که صادرات بیشتری به آمریکا داشتند اعلام کرد. تجربه دوران نخست ریاست‌جمهوری او به او آموخته بود که بدون یک تهدید معتبر هیچ کشوری از نام آمریکا به عنوان ابرقدرت نمی‌هراسد.

حملات به ایران به وضوح بر پایه نظریه «فرد دیوانه» استوار بود سیاستی که به ریچارد نیکسون نسبت داده می‌شود. به گفته نیکسون این نظریه به منظور متقاعد کردن دشمنان بود تا باور کنند او قادر به انجام هر کاری برای پایان دادن به جنگ است.

حمله به ایران در واقع چالش‌هایی را برای ترامپ به دنبال داشت زیرا او با این اقدام یکی از بزرگ‌ترین شعارهای انتخاباتی خود مبنی بر پایان دادن به مداخلات آمریکا در جنگ‌های بی‌پایان را زیر سوال برد.

شواهد حاکی از آن است که این اقدام نظامی پیام‌های مهمی برای چین روسیه و دیگر قدرت‌های جهانی به همراه داشت به‌ویژه در زمینه عدم اعتماد به ترامپ و احتمال اقدام نظامی در صورت عدم توافق مطلوب.

حملات به ایران همچنین به شکل‌گیری نگرانی‌های جدی‌تر در خصوص توانایی آمریکا برای مدیریت همزمان چند منازعه و پایداری در سیاست‌های خود در خاورمیانه و دیگر مناطق جهان کمک کرد.

به طور کلی این رویدادها نه تنها روابط آمریکا با دیگر کشورها را تحت تأثیر قرار داده بلکه نگرانی‌های جدیدی در خصوص پیشبرد دیپلماسی و مذاکرات صلح ایجاد کرده است. به نقل از tgju

انتهای پیام/

منبع: tgju
خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما