
کاهش تنشها و شناسایی نقاط کلیدی برای ورود به بازار سهام
علی فراقی تحلیلگر و کارشناس بازار سرمایه در خصوص سقوط شدید بورس پس از تعطیلی دو هفتهای به دلیل شرایط جنگی بیان کرد که هرچند بسیاری از سرمایهگذاران این بازار را ناامن و غیرقابل اعتماد میدانند برخی دیگر در جستجوی نواحی هستند که ممکن است در این شرایط دشوار فرصتی پرسود به شمار آید.
وی ادامه داد: در پاسخ به نیاز این گروه باید گفت که در صورت کاهش تنشها در اولین نشانهها باید شاهد نواحی پُرخریدی در بازار باشیم که میتواند نشانهای مثبت برای شکلگیری آخرین سطوح ریزشی بازار باشد.
فراقی با تأکید بر لزوم انتظار برای شکلگیری ناحیه جذاب برای ورود به بازار افزود: در روزها و هفتههای آینده هر نقطهای که در بازار تنها به صورت عددی مکث کند نمیتواند به عنوان یک نقطه برگشتی و جذاب تلقی شود. این نقاط باید به عنوان نواحی امن برای خروج یا کاهش وزن سبد سرمایهگذاری در نظر گرفته شوند تا در آینده پس از شکلگیری نواحی جذابتر امکان ورود مجدد و بهینهسازی پرتفوی سرمایهگذاری فراهم گردد.
این کارشناس بازار سرمایه ورود به بازار برای کسب سود را به دو مرحله تقسیم کرد. مرحله اول شامل ناحیه کف ایجاد شده با حجم مناسب و مکث زمانی برای ورود خریداران است. همچنین ناحیه ورود مجدد ممکن است برای سرمایهگذاران محافظهکار پس از شکلگیری اولین ناحیه حمایتی با حجم مناسب و مکث زمانی پس از چنین سناریویی باشد. این وضعیت میتواند به بازار سیگنالهای مثبتی برای بهبود اوضاع ارائه دهد و فرصتی برای دیگر خریداران فراهم کند.
فراقی همچنین به انتقادات سرمایهگذاران از نحوه مدیریت بازار در شرایط بحرانی اشاره کرد و تصریح کرد که این انتقادات در برخی موارد منطقی و صحیح است. وی با مقایسه بورس ایران با سایر کشورها در شرایط جنگی گفت که در واقع با کشورهایی مواجه هستیم که سالها تحت تأثیر چنین شرایطی قرار داشتهاند و واکنش سرمایهگذاران و فعالان بازار به این شرایط میتواند به تناقضهای موجود دامن بزند. به باور وی خصوصیات اقتصادی رفتاری و سیاستگذاریهای مختلف نیز در شکلگیری این وضعیت تأثیرگذار بوده است. به نقل از بازار
انتهای پیام/