چالش‌های تأمین انرژی برای مراکز داده: آینده صنعت برق در خطر
صدای بورس
2
1404-04-21 18:24:54

چالش‌های تأمین انرژی برای مراکز داده: آینده صنعت برق در خطر

پس از دو دهه تقریبا بدون تحرک در رشد مصرف برق ایالات متحده اکنون تقاضا برای تجهیزات حیاتی برق به‌سرعت در حال افزایش است. شرکت‌های برق‌رسانی در تلاشند تا برای پاسخ به موج درخواست‌های جدید ظرفیت به ویژه از سوی غول‌های فناوری که به توان بالا برای مراکز داده خود نیاز دارند شبکه‌های انتقال و توزیع را با میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری بازسازی و گسترش دهند.

شرکت وود مکنزی که یک موسسه تحقیقاتی مستقر در بریتانیا است اطلاعات و تحلیل‌هایی را در زمینه انرژی مواد شیمیایی تجدیدپذیرها فلزات و معادن ارائه می‌دهد. این موسسه در سال ۱۹۷۳ تأسیس شد و در ابتدا بر روی تحقیقات نفت و گاز تمرکز داشت.

بر اساس گزارش اخیر وود مکنزی هزینه‌های سالانه شرکت‌های سرمایه‌گذار در زیرساخت‌های انتقال و توزیع در یک دهه اخیر به‌طور تقریبی دو برابر شده و تا انتهای سال ۲۰۲۵ به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید. اما این افزایش سرمایه‌گذاری منجر به بروز گلوگاه‌های جدیدی در زنجیره تأمین شده است.

تقاضا برای تجهیزات حیاتی از جمله ترانسفورماتورهای سه‌فاز و تابلوهای توزیع به شدت افزایش یافته و زمان‌های تحویل این تجهیزات طولانی‌تر شده است. انتظار می‌رود که کمبود این قطعات تشدید شود زیرا سرمایه‌گذاری‌های وسیع در تولید داخلی پروژه‌های انرژی پاک و مراکز داده مبتنی بر هوش مصنوعی به این تجهیزات وابسته هستند. همچنین تعرفه‌های وارداتی و فضای نامطمئن پیرامون آنها تأمین قطعات را گران‌تر و پیچیده‌تر کرده و فشار بیشتری بر مواد کلیدی همچون فولاد الکتریکی و مس وارد کرده است.

نیاز به سرمایه‌گذاری حدود ۷۰۰ میلیارد دلار در زیرساخت‌ها برای نوسازی شبکه‌های فرسوده و مقاوم‌سازی آنها در برابر رخدادهای جوی شدید به شدت احساس می‌شود. تنها یک نمونه از برآوردهای وود مکنزی نشان می‌دهد که تقاضا برای ترانسفورماتورهای سه‌فاز نصب شده تا سال ۲۰۳۴ حدود ۱۴۵ درصد افزایش خواهد یافت که توان تولید فعلی قادر به پاسخ‌گویی به آن نیست و احتمال افزایش بیشتر قیمت‌ها را تقویت می‌کند.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا نیز جدیدترین چشم‌انداز کوتاه‌مدت خود را به‌روز کرده و رشد مصرف برق را به‌ویژه در سامانه‌های ERCOT و PJM افزایش داده است. پیش‌بینی می‌شود که مصرف برق در بخش تجاری که مراکز داده موتور اصلی تقاضا هستند در سال‌های ۲۰۲۵ و ۲۰۲۶ به‌ترتیب سه و پنج درصد رشد کند.

به باور وود مکنزی برای هماهنگ کردن شبکه با این رشد بی‌سابقه تا سال ۲۰۳۰ باید بیش از ۷۰۰ میلیارد دلار دیگر در زیرساخت برق سرمایه‌گذاری شود. در این میان اگرچه گاز طبیعی در کوتاه‌مدت بیشترین بهره را از افزایش مصرف می‌برد انرژی‌های تجدیدپذیر نیز نقش مهمی در تأمین نیازهای مراکز داده نسل جدید خواهند داشت. دسترسی به تجهیزات الکتریکی کلیدی که بسیاری از آنها از چین مکزیک و کانادا وارد می‌شوند به عاملی تعیین‌کننده در موفقیت یا شکست پروژه‌های انتقال و توزیع تبدیل خواهد شد.

به نقل از صدای بورس

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما