
تأمین کالاهای اساسی در شرایط بحرانی تحت کنترل خواهد بود
امیر روشنبخش در روز یکشنبه با اشاره به تشکیل ستاد بحران در سازمان توسعه تجارت ایران پس از آغاز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اظهار داشت: این ستاد متشکل از افراد مؤثر در سازمان تشکیل شد و با تصویب استانداری تعدادی از همکاران به صورت دورکار و شیفتی به فعالیت خود ادامه دادند. سازوکاری نیز فراهم گردید تا همکاران بتوانند در شهرستانها به سیستم اتوماسیون دسترسی داشته و فعالیتهای خود را دنبال کنند. همچنین معاونان سازمان به صورت شیفتی در سازمان حضور داشتند تا به نیازهای ارباب رجوع پاسخ دهند.
وی یکی از وظایف اصلی معاونت ارتقای کسبوکارهای بینالمللی را ترویج نمایشگاههای داخلی و بینالمللی عنوان کرد و افزود: در ابتدا اطلاعیهای صادر کردیم که تمامی نمایشگاهها تا اطلاع ثانوی و تا عادی شدن شرایط برگزار نشوند. در اطلاعیه دوم برگزاری نمایشگاهها را تا پایان تیرماه به حالت تعلیق درآوردیم چرا که در حوزه نمایشگاههای بینالمللی حضور مشارکتکنندگان خارجی ناقص بود.
معاون ارتقای کسبوکارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت ادامه داد: ایران به دلیل موقعیت ژئوپلتیکیاش هدف بسیاری از کشورها در تجارت است. در این ۱۲ روز آسیبی به حوزه حمل و نقل ریلی و زمینی وارد نشد و ورود کالا از مرزهای جنوب و جنوب شرق طبق روال ادامه داشت. همچنین صادرات به عراق هم صورت میگرفت و در مرزها مشکلی وجود نداشت.
روشنبخش با تأکید بر کاهش زمان معطلی کالاها در گمرکات در این مدت گفت: اهلیت واردکنندگان مشخص شده و کالاها در زمان کوتاه از گمرکات ترخیص میشدند تا در صورت احتمال حمله به گمرکات کالاها آسیب نبینند.
وی اضافه کرد: سازمان توسعه تجارت ایران در این مدت نقش رگولاتوری خود را به خوبی ایفا کرد و بررسی کرد که ورود کالاهای اساسی که با معیشت مردم گره خورده است از کدام کشورها و از چه مرزهایی وارد شود. مطالعات ما نشان میدهد که ایران در شرایط حساس در حوزه تأمین کالای اساسی نمیتواند با مشکل جدی مواجه شود.
این مقام مسئول به تعریف دو سناریو برای مدیریت پساجنگ پرداخت و تصریح کرد: قوانین دست و پاگیر ناشی از تحریمها برای مدیریت شرایط ایجاد شده لازم است که بهبود یابد. همچنین به نظر میرسد با عبور از این شرایط نقش دولت به تسهیلگری ختم شود. اگر بازار تابع تجارت آزاد شود خود را تنظیم خواهد کرد و باید برای آن برنامهریزی کنیم. همچنین نیاز به تقویت حوزه حمل و نقل ریلی و کشتیرانی و آمادهسازی زیرساختها وجود دارد.
معاون ارتقای کسبوکارهای بینالمللی سازمان توسعه تجارت در پایان بر تدوین نقشه راه در شرایط جنگی تأکید کرد و خواستار تعامل بین دستگاهی برای تنظیم این نقشه راه شد. به نقل از مهر
انتهای پیام/