گلرنگ؛ پیشتاز در دریافت وام از بانک‌های ایرانی
tgju
4
1404-04-23 00:58:00

گلرنگ؛ پیشتاز در دریافت وام از بانک‌های ایرانی

بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط بانک مرکزی گروه صنعتی گلرنگ با دارا بودن بیش از 60 برند طی یک سال اخیر از 11 بانک تسهیلات دریافت کرده است. بانک مرکزی به تازگی لیست تسهیلات‌گیرندگان کلان بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی را به روز کرده و بررسی‌ها نشان می‌دهد که برخی از شرکت‌ها تسهیلات میلیاردی و چندباره از چندین بانک اخذ کرده‌اند که گروه صنعتی گلرنگ از جمله این شرکت‌ها است.

تحلیل اطلاعات تسهیلات کلان جاری 27 بانک و موسسه اعتباری نشان می‌دهد این هلدینگ از 11 بانک شامل بانک‌های دی تجارت اقتصاد نوین پارسیان ایران و ونزوئلا توسعه صادرات خاورمیانه سامان سپه سینا و کارآفرین تسهیلات دریافت کرده است. بیشترین تسهیلات دریافتی گروه گلرنگ از بانک دی با بیش از 5540 میلیارد تومان اقتصاد نوین با 3212 میلیارد تومان سامان 2500 میلیارد تومان و پارسیان 1919 میلیارد تومان و بانک سینا با 1314 میلیارد تومان گزارش شده است.

شش بانک باقی‌مانده نیز در مجموع بیش از 3793 میلیارد تومان به این هلدینگ تسهیلات پرداخت کرده‌اند که عمده این تسهیلات در یک سال اخیر اعطا شده‌اند. لازم به ذکر است که اطلاعات تسهیلات کلان بانک سپه به روز نشده و اطلاعات مربوط به اسفندماه سال گذشته است که در مجموع 379 میلیارد تومان به گروه صنعتی گلرنگ تسهیلات پرداخت کرده است.

این هلدینگ با داشتن ده‌ها برند در زمینه‌های مختلف از جمله مواد آرایشی و بهداشتی مواد غذایی توزیع و پخش بسته‌بندی و حمل و نقل سهم قابل توجهی از بازار این حوزه‌ها را در دست دارد. برندهایی که بسیاری از مردم ممکن است فکر کنند ارتباطی با گروه گلرنگ ندارند در واقع متعلق به این شرکت هستند از جمله اویلا اکتیو فامیلا بایودنت سافتلن اوه لندی فروشگاه‌های زنجیره‌ای افق کوروش گندم سورنا و تاکسی اینترنتی تپسی و پیک موتوری الو پیک و سامانه نمایش فیلم‌نت که همگی زیرمجموعه‌های گروه گلرنگ محسوب می‌شوند.

رقابت سخت شرکت‌ها در شرایط پرداخت ناعادلانه تسهیلات نیاز اساسی آن‌ها به نقدینگی و تسهیلات را نشان می‌دهد که این امر به آن‌ها امکان می‌دهد تولید خود را افزایش دهند در پروژه‌های جدید سرمایه‌گذاری کنند و در رقابت با سایرین بهتر عمل کنند. با این حال اعطای تسهیلات کلان به برخی شرکت‌ها باعث نابرابری در دسترسی به منابع می‌شود. به همین دلیل طبیعی است که شرکت‌هایی که موفق به دریافت تسهیلات بیشتری می‌شوند در رقابت با سایرین پیشی می‌گیرند و شرکت‌هایی که از دریافت تسهیلات محروم می‌مانند به تدریج از بازار حذف خواهند شد.

شرکت‌هایی که قادر به تأمین سرمایه در گردش نیستند نمی‌توانند مواد اولیه تهیه کنند یا در مواقع بحرانی حقوق کارکنان خود را پرداخت کنند. این مشکل در شرایط رکود اقتصادی تشدید می‌شود و رقبای بانفوذ با تسهیلات ارزان قیمت بازار را به دست می‌گیرند.

حذف شرکت‌های کوچک و متوسط از دریافت وام بانکی نیز موضوع مهمی است زیرا بیشتر صنایع کشور را صنایع کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند و طبق اظهارات مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی 96 درصد از صنایع کشور متعلق به این قبیل صنایع هستند و 45 درصد اشتغال کشور نیز به آن‌ها مربوط می‌شود اما تسهیلات بانکی غالباً در اختیار این صنایع قرار نمی‌گیرد.

به تازگی رئیس کل بانک مرکزی نیز با تأیید این موضوع بیان کرد که بانک‌ها تمایل دارند منابع خود را به سمت بنگاه‌های بزرگ هدایت کنند و کسب و کارهای کوچک که دسترسی به منابع بانکی ندارند آسیب می‌بینند. در حال حاضر برخی از شرکت‌های بزرگ به طور مداوم از تسهیلات بانکی بهره‌مند می‌شوند و تعدادی از شرکت‌ها نیز وجود دارند که منابع بانکی میان آن‌ها به گردش است. بانک‌ها نیز با توجه به روابط طولانی‌مدت با این شرکت‌ها و یا سپرده‌های کلانی که دارند تمایل به اعطای تسهیلات به آن‌ها دارند.

به همین دلیل بسیاری از کارشناسان بر این باورند که بانک مرکزی باید سازوکاری طراحی کند تا همه شرکت‌ها به صورت عادلانه به تسهیلات دسترسی پیدا کنند و منابع بانکی به صورت یکجا در اختیار عده‌ای خاص قرار نگیرد. به نقل از tgju

انتهای پیام/

منبع: tgju
خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما