تفاوت دیدگاه معاونان پزشکیان در خصوص رشد اقتصادی ۸ درصدی
توانآپ
8
1403-11-14 05:38:48

تفاوت دیدگاه معاونان پزشکیان در خصوص رشد اقتصادی ۸ درصدی

گروه سیاست - توانآپ: شب گذشته معاون حقوقی رئیس‌جمهور تأکید کرد که برای دستیابی به رشد اقتصادی 8 درصدی، نمی‌توانیم بدون ارتباط با بخش عظیمی از کشورها این هدف را محقق کنیم. این در حالی است که همزمان، معاون اجرایی رئیس‌جمهور توئیتی با محتوای متفاوت منتشر کرد.

به گزارش توانآپ، مجید انصاری معاون حقوقی رئیس‌جمهور در گفت‌وگویی ویژه درباره رشد اقتصادی 8 درصدی اظهار داشت: برای دستیابی به این رشد، حداقل 150 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری ارزی نیاز است و نمی‌توان بدون ارتباط با کشورهای مختلف به این رشد دست یافت. در همین حال، قائم‌پناه معاون اجرایی رئیس‌جمهور در توییتی نوشت: ما به شدت معتقدیم که تنها راه عبور از چالش‌های اقتصادی، مشارکت فعال سرمایه‌گذاران بخش خصوصی در زمینه‌های مختلف تولید است.

عارف معاون اول رئیس‌جمهور نیز در مصاحبه‌ای بیان کرد: «برای رسیدن به رشد 8 درصدی مندرج در برنامه هفتم توسعه، باید به ظرفیت‌های داخلی، به‌ویژه جوانان نخبه و بخش خصوصی توانمند تکیه کنیم. در حال حاضر 500 شرکت برتر بخش خصوصی نزدیک به 40 درصد تولید ناخالص داخلی کشور را در اختیار دارند و با رفع موانع موجود و حمایت از این بخش، دستیابی به اهداف توسعه‌ای کشور تسهیل خواهد شد.»

همزمان با این اظهارات، روزنامه اعتماد به مدیرمسئولی الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت، در یادداشتی به بررسی رشد اقتصادی دهه 90 پرداخت و نوشت: «از سال 1390 تا 1399 (دهه 90) رشد اقتصادی ما تقریباً صفر بوده است. همچنین دو سال 1397 و 1398 که رشد بالای آن ناشی از برجام و بهبود روابط خارجی بود، باید در نظر گرفته شود؛ در غیر این صورت، رشد اقتصادی این دهه ممکن بود به بیش از منفی 10 درصد برسد و اگر استهلاک را نیز در نظر بگیریم، رشد منفی بیشتری را در این دهه شاهد خواهیم بود.»

این روزنامه با استدلال خود تلاش دارد اثبات کند که اگر سرمایه‌گذاری خارجی انجام نشود، وضعیت مشابه دوران دهه 90 و ریاست‌جمهوری حسن روحانی خواهد بود. در حالی که در سه سال ریاست‌جمهوری شهید رئیسی، بدون آنکه تغییر خاصی در مناسبات اقتصادی کشور نسبت به دهه 90 صورت گیرد، رشد اقتصادی از 0 درصد به حدود 5 درصد رسیده است.

باید یادآور شد که در این سه سال، بحران‌های بزرگی در سطح جهانی نظیر جنگ اوکراین و غزه و همچنین در سطح داخلی، اغتشاشات 1401 وجود داشت. کارشناسان بر این باورند که مهم‌ترین تفاوت دولت شهید رئیسی با دولت روحانی در این حوزه، تمرکز و پیگیری رئیس‌جمهور و بدنه دولت برای فعال‌سازی ظرفیت‌های داخلی در راستای تولید بوده است. به نقل از رجانیوز

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما