ایلیا؛ پیشرو در ارائه پوشش‌های حفاظتی پیشرفته در ایران
توانآپ
17
1403-11-15 11:24:00

ایلیا؛ پیشرو در ارائه پوشش‌های حفاظتی پیشرفته در ایران

به گزارش توانآپ، نرگس اشرفی، مدیرعامل شرکت ایلیا هایتک در گفت‌وگو با توانآپ اظهار داشت: در سال 98 یکی از نیازهای اساسی صنعت، به ویژه صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، که پوشش‌های صنعتی است را شناسایی کردیم.

وی افزود: کشور ما تحت تحریم‌های شدید آمریکا قرار دارد و به همین علت، امکان واردات فناوری، مواد اولیه و محصولات نهایی مورد نیاز وجود ندارد. از همین رو، از فناوران برجسته دانشگاه‌ها، نظیر مهندس رحیم‌زاده، دعوت کردیم تا با ورود به این حوزه، به ما در تولید داخلی برخی محصولات پیشرفته که در کشورهای توسعه‌یافته مانند آمریکا و اروپا تولید می‌شوند، کمک کنند.

اشرفی ادامه داد: هدف ما از مهندسی معکوس محصولات این کشورها در آزمایشگاه‌های خود، دستیابی به دانش فنی و تولید محصولاتی با کیفیت بالا و فناوری پیشرفته است تا بتوانیم نیازهای داخلی را برطرف کرده و از خروج ارز از کشور جلوگیری کنیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر برخی از محصولات خود را به کشورهایی نظیر مالزی، عراق، ترکیه، پاکستان و سوریه صادر می‌کنیم و همچنین در تلاش هستیم تا سبد محصولاتمان در زمینه پوشش‌های صنعتی را گسترش دهیم تا بتوانیم خدمات بهتری به صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کشور ارائه دهیم.

سعید رحیم‌زاده، مدیر تحقیق و توسعه شرکت ایلیا، در این راستا بیان کرد: حدود سه سال است که در زمینه مهندسی و تولید پوشش‌های حفاظتی پیشرفته (هایتک) که نیاز اساسی صنعت نفت و گاز کشور است و شرکت‌های داخلی تا پیش از این در آن فعال نبودند، فعالیت می‌کنیم. به همین منظور، یک واحد تحقیق و توسعه (R&D) در پارک علم و فناوری پردیس راه‌اندازی کرده‌ایم که در این واحد به فرمولاسیون پوشش‌های پیشرفته پرداخته‌ایم.

رحیم‌زاده افزود: ورودی‌های سیستم ما بر اساس چالش‌های صنعت نفت و گاز تعریف شده‌اند که اغلب شرکت‌های داخلی توانایی تامین آن‌ها را نداشته‌اند.

وی همچنین تاکید کرد: محصولات ما شامل پوشش‌های حفاظتی ضد خوردگی، پوشش‌های مقاوم حرارتی و پوشش‌های عایق برای سطوح بتنی و فلزی است. این محصولات به ویژه برای صنایع پتروشیمی که در مناطق ساحلی واقع شده‌اند و با چالش‌های خوردگی ناشی از آب شور مواجه هستند، بسیار کاربردی است و توانسته‌ایم به طور قابل توجهی این چالش‌ها را برطرف کنیم.

رحیم‌زاده در خصوص میزان تولید محصولات شرکت ایلیا گفت: ظرفیت تولید روزانه پوشش‌های مایع ما ده تن و ظرفیت تولید سالانه آن سه هزار تن است. در فاز بعدی نیز قصد داریم پوشش‌های پودری را به سبد محصولات خود اضافه کنیم. همچنین در زمینه رنگ‌های مایع و پوشش‌های مایع تولید شده، در سال اول موفق به تولید نزدیک به هزار تن محصول شدیم و برای سال آینده، افزایش 20 درصدی تولید را پیش‌بینی می‌کنیم.

حسینی جوادی، مدیر عملیات و اجرایی شرکت ایلیا، در ادامه بیان کرد: یکی از بزرگترین چالش‌های اجرایی ما در سایت‌های مختلف پتروشیمی و پالایشگاهی، وجود بوروکراسی‌های پیچیده و دست‌وپاگیر است. فرآیندهای اخذ مجوز برای ورود افراد و تجهیزات اغلب بسیار زمان‌بر و پیچیده بوده و به استانداردهای قدیمی پنجاه سال پیش بازمی‌گردد.

وی افزود: یکی دیگر از مشکلات ما، عدم اعتماد صنایع به محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان است. با وجود گذشت سال‌ها از شکل‌گیری و فعالیت این شرکت‌ها، همچنان صنایع به محصولات آن‌ها اعتماد کامل ندارند.

حسینی جوادی در پایان گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان هزینه‌های زیادی را صرف تحقیق و توسعه محصولات خود می‌کنند و انتظار دارند صنایع از آن‌ها استقبال کنند، اما متأسفانه، فرآیندهای مناقصه‌ای اغلب طولانی و پیچیده است و قیمت، عامل اصلی انتخاب پیمانکار است که در نتیجه، کیفیت محصولات در اولویت قرار نمی‌گیرد و این موضوع باعث دلسردی شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شود. امیدواریم هر چه سریع‌تر این مشکل نیز برطرف شود. به نقل از اقتصاد آنلاین

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما