راهکارهای نوین برای مشارکت بخش خصوصی در پروژه‌های عمومی
الف
6
1404-02-13 19:15:00

راهکارهای نوین برای مشارکت بخش خصوصی در پروژه‌های عمومی

در این نشست مهدی محزون مدیرکل سابق دفتر راه و ترابری سازمان برنامه و بودجه کشور به‌عنوان مدیر علمی نشست و محسن روحانی‌نژاد رئیس گروه مشارکت‌های عمومی و خصوصی سازمان برنامه و بودجه کشور به‌عنوان سخنران نظرات خود را مطرح کردند.

در ابتدای این نشست مهدی محزون با اشاره به تاریخچه مشارکت بخش عمومی و خصوصی در سرمایه‌گذاری در کشور گفت: "بخش عمومی همواره تلاش کرده است تا از ظرفیت‌های بخش خصوصی برای برون‌سپاری برخی از تکالیف خود استفاده کند. نخستین اقدام در این زمینه پس از پیروزی انقلاب اسلامی تصویب قانون احداث پروژه‌های بخش راه و ترابری از طریق مشارکت بانک‌ها و منابع مالی دیگر بود که تا کنون نیز از آن استفاده شده است." وی همچنین اشاره کرد که پس از این قانون چندین قانون دیگر در این زمینه به تصویب رسید.

محزون ادامه داد که برگزاری جلسات کارشناسی متعدد در سال‌های اخیر به افزایش دانش کارشناسی در حوزه مشارکت عمومی و خصوصی منجر شده و نیاز به یک قانون یکپارچه در این زمینه احساس شده است. وی به پیش‌نویس مشارکت عمومی و خصوصی که در سال 1397 تنظیم و در سال 1398 به تصویب کمیسیون عمران رسید اشاره کرد و خاطرنشان کرد که این طرح هرگز در صحن علنی مجلس تصویب نشد.

مدیرکل سابق دفتر راه و ترابری سازمان برنامه و بودجه کشور همچنین به دو نکته مهم در تدوین سند مشارکت عمومی و خصوصی اشاره کرد: یکی تعریف درست مشارکت و دیگری مشخص کردن نوع نهاد بخش خصوصی.

در ادامه نشست محسن روحانی‌نژاد به عنوان سخنران در مورد الگوی مشارکت عمومی و خصوصی گفت: "هدف اصلی توسعه این روش‌ها دستیابی به مدیریت نتیجه محور و قراردادهای عملکرد مبنا است." وی افزود که مشارکت عمومی و خصوصی نوعی تغییر در قواعد بازی است که به تأمین خدمات به جای تولید خدمات می‌پردازد.

روحانی‌نژاد همچنین به توضیح قرارداد مشارکت عمومی و خصوصی پرداخت و بیان کرد که این نوع قراردادها به‌طور کلی شامل یک توافق بلندمدت بین بخش عمومی و بخش خصوصی برای توسعه و مدیریت خدمات عمومی است.

وی خاطرنشان کرد که پروژه‌های مشارکتی باید در چارچوب یک برنامه زیرساخت ملی اجرا شوند و همچنین به چالش‌های موجود در این زمینه از جمله کاهش اعتماد بخش خصوصی و نبود سازوکارهای مناسب اشاره کرد.

در ادامه کارشناسان و صاحب‌نظران حاضر در نشست نظرات و سؤالات خود را مطرح کردند. این نشست در تاریخ 9 اردیبهشت‌ماه 1404 به‌صورت حضوری و مجازی و با مشارکت دستگاه‌های اجرایی ملی و استانی دانشگاه‌ها مراکز پژوهشی و اندیشکده‌ها در سالن دکتر حسین عظیمی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری برگزار شد. به نقل از الف

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما