
ترامپ به پکن حمله کرد؛ کاهش چشمگیر فعالیتهای تولیدی در چین
فعالیتهای صنعتی در چین در ماه آوریل با وجود تلاشهای مستمر دولت این کشور برای تحریک اقتصاد به پایینترین سطح خود از دسامبر ۲۰۲۳ رسید.
بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی اداره ملی آمار چین شاخص مدیران خرید بخش تولید (PMI) که معیاری پیشرو برای ارزیابی وضعیت اقتصادی به شمار میآید در این ماه به ۴۹ واحد کاهش یافت؛ رقمی که بهطور قابلتوجهی کمتر از پیشبینی ۴۹.۸ واحدی تحلیلگران بود. عدد زیر ۵۰ نشاندهنده انقباض در فعالیتهای تولیدی است.
این کاهش نخستین کاهش ماهانه در بخش تولید چین در سال ۲۰۲۵ محسوب میشود. در ماه مارس این شاخص به ۵۰.۵ واحد رسید که بالاترین میزان آن در سال جاری میلادی بود و این افزایش ناشی از افزایش سفارشها و ارسالها از سوی شرکتها پیش از اعمال تعرفههای متقابل از سوی دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا بود.
تحلیلگران گروه آیانجی در گزارشی اعلام کردند که انتظار میرود دادههای تجاری ماه آوریل نشاندهنده بزرگترین کاهش صادرات چین به آمریکا باشد زیرا واردکنندگان در حال انتظار هستند تا مذاکرات تجاری به کاهش تعرفهها منجر شود.
دادههای جدید شاخص مدیران خرید در چین نشاندهنده کاهش شدید چند مؤلفه کلیدی این شاخص در ماه آوریل است. تولید و سفارشهای جدید نسبت به ماه قبل به طور قابلتوجهی کاهش یافته و سفارشهای خارجی نیز با سقوط به ۴۴.۷ واحد به پایینترین سطح خود در ۱۱ ماه گذشته رسیدهاند.
این گزارش همچنین نشان میدهد که اشتغال در چین با سرعت بیشتری کاهش یافته و فعالیتهای خرید نیز برای نخستین بار در سه ماه اخیر کاهش پیدا کرده است. همچنین هزینههای مواد اولیه و قیمتهای فروش با سریعترین نرخ در ۷ ماه گذشته کاهش یافتهاند. اعتماد تجاری نیز به پایینترین سطح خود در هفت ماه اخیر رسیده است.
در مقابل شاخص مدیران خرید بخش غیرتولیدی چین در ماه آوریل مقاومتر ظاهر شده و با ثبت عدد ۵۰.۴ تنها کمی نسبت به رقم ۵۰.۸ در ماه مارس کاهش یافته است. با این حال این دادهها نشاندهنده بیستوهشتمین ماه متوالی رشد در بخش خدمات هستند.
ترامپ در ماه آوریل تعرفههای متقابل بالایی تا سقف ۱۴۵ درصد برای واردات تمام کالاهای چینی وضع کرد. در واکنش به این اقدام پکن نیز تعرفه واردات ۱۲۵ درصدی برای کالاهای آمریکایی تعیین کرد و اعلام کرد که «تا پایان مبارزه خواهد کرد».
اگرچه ترامپ ادعا کرده که مذاکرات تجاری بین دو کشور ادامه دارد مقامات چینی بارها تأکید کردهاند که هیچگونه مذاکرهای در حال حاضر در جریان نیست.
با این حال نشانههایی از احتمال کاهش تنشها در جنگ تجاری مشاهده میشود. هفته گذشته ترامپ وعده داد که تعرفهها برای کالاهای چینی را «بهطور چشمگیری» کاهش خواهد داد.
اسکات بسنت وزیر خزانهداری آمریکا با اذعان به اینکه تعرفههای بالا در هر دو طرف پایدار نیستند به ان گفت که هرچند «کاهش تنشها به چین بستگی دارد» اما آمریکا تعرفهها را «بهصورت یکطرفه کاهش نخواهد داد.» به نقل از جوان آنلاین
انتهای پیام/