
رشد تولید نفت، صعود قیمت فلزات گرانبها و کاهش تقاضا برای فولاد
نفت برنت – سقوط به زیر ۶۰ دلار
به نقل از قیمت نفت برنت در معاملات روز دوشنبه به حدود ۵۹.۵۱ دلار در هر بشکه کاهش یافت که این میزان پایینترین سطح از ۹ آوریل ۲۰۲۵ به شمار میرود. این کاهش قیمت پس از تصمیم اوپکپلاس برای افزایش تولید در ماه ژوئن به وقوع پیوست؛ این گروه اعلام کرد که ۴۱۱٬۰۰۰ بشکه در روز به تولید خود اضافه خواهد کرد و در صورت ادامه این روند ممکن است تا نوامبر بیش از ۲.۲ میلیون بشکه در روز به بازار وارد شود. تحلیلگران بر این باورند که این اقدام عربستان سعودی به نوعی مجازات علیه کشورهای عضو است که بیش از سهمیه خود تولید کردهاند. علیرغم انتشار اخبار مثبت درباره احتمال آغاز گفتوگوهای تجاری میان چین و آمریکا نگرانیها از اشباع عرضه در بازار همچنان ادامه دارد. همچنین تنشها در خاورمیانه نیز توجه بازار را به خود جلب کرده است. به همین دلیل بانک بارکلیز پیشبینی خود را از قیمت نفت در سال ۲۰۲۵ به ۶۶ دلار کاهش داد.
گاز طبیعی – بازگشت به سقف ۴ هفتهای
قیمت گاز طبیعی در ایالات متحده در معاملات نیویورک به حدود ۳.۶۹۶ دلار در هر میلیون بیتییو رسید که بالاترین سطح در ۴ هفته اخیر محسوب میشود. این افزایش ادامه روند صعودی هفته گذشته است که در آن قیمتها ۱۶.۶٪ افزایش یافتند. کاهش تولید و رکوردشکنی در صادرات LNG اصلیترین عوامل این افزایش قیمت هستند. در پنج روز گذشته تولید گاز به ۱۰۲.۶ میلیارد فوت مکعب در روز رسید که پایینترین سطح در دو ماه اخیر است در حالی که صادرات گاز طبیعی مایعشده در آوریل به رکورد ۱۶ میلیارد فوت مکعب در روز دست یافت. افزایش صادرات به پروژههای در حال ساخت مانند پایانه Plaquemines نیز بر این روند تأثیرگذار بوده است. دادههای هواشناسی نشان میدهد که تا اواسط ماه مه دمای هوا در ایالات متحده بهطور عمده گرمتر از حد معمول باقی خواهد ماند. با وجود این شرایط ذخیرهسازی گاز همچنان در سطح بالایی باقی مانده و گزارش EIA نشان میدهد که ذخیرهسازی ۱۰۷ میلیارد فوت مکعبی در هفته منتهی به ۲۵ آوریل به ثبت رسیده است که این مقدار از میانگین ۵ ساله و میزان مشابه سال قبل بسیار بیشتر است.
طلا – رشد با کمک دلار ضعیف و تنشهای تجاری
قیمت طلا به حدود ۳٬۲۵۸ دلار در هر اونس افزایش یافته که رشد بیش از یک درصدی در روز دوشنبه را نشان میدهد. این افزایش در شرایطی رخ داده که دلار آمریکا تضعیف شده و فضای عدمقطعیت درباره مذاکرات تجاری چین و آمریکا تشدید شده است. دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا روز یکشنبه ابراز داشت که معتقد است چین آماده توافق است اما هیچ جدولی زمانی مشخص ارائه نکرد. از سوی دیگر چین نیز اعلام کرده که بررسی پیشنهادهای آمریکا را آغاز کرده اما تأکید کرده که بدون لغو تعرفههای یکجانبه واشنگتن مذاکراتی آغاز نخواهد شد. همه این مسائل باعث شده تا توجه بازار به نشست پیشروی فدرال رزرو معطوف شود جایی که انتظار میرود نرخ بهره بدون تغییر باقی بماند حتی با وجود فشارهای ترامپ برای کاهش نرخها.
نقره – صعود در سایه ابهامهای تجاری
نقره نیز روز دوشنبه با رشد بیش از یک درصد به ۳۲.۴۰ دلار در هر اونس رسید. این افزایش پس از افتهای هفته گذشته و در پی تضعیف دلار آمریکا روی داد. فضای بلاتکلیف در روابط تجاری چین و آمریکا همچنان ادامه دارد. ترامپ اعلام کرده که قصد گفتوگو با همتای چینیاش را ندارد اما احتمال کاهش تعرفهها برای افزایش مبادلات را رد نکرده است. چین نیز تأکید کرده که در صورت لغو کامل تعرفههای یکجانبه آمریکا حاضر به آغاز مذاکرات خواهد بود. توجه بازار نیز به نشست فدرال رزرو معطوف شده و پیشبینی میشود که نرخ بهره فعلاً بدون تغییر باقی بماند. با وجود تورم پایین تنشهای ژئوپلیتیک و بلاتکلیفی سیاسی همچنان نقره را به عنوان پناهگاه امن جذاب نگه داشته است.
فولاد چین – فشار از سمت تقاضای داخلی
قیمت میلگرد در بازار آتی شانگهای به ۳٬۴۰۶ یوان در هر تن رسید که نسبت به کف ۷ ماه اخیر (۳٬۰۱۷ یوان در ۲۲ آوریل) بهبود یافته اما هنوز در سطوح پایین باقی مانده است. دادههای PMI چین نشان میدهد که فعالیت تولیدی در آوریل با افت غیرمنتظرهای مواجه شده که دلیل اصلی آن کاهش شدید سفارشهای صادراتی بهواسطه جنگ تعرفهای با آمریکا است. ضعف تقاضا در بخش مسکن نیز ادامه دارد و نگرانی از ورشکستگی توسعهدهندگان بدهکار همچنان یکی از عوامل تضعیف بازار فولاد است. در همین حال تولید فولاد خام چین در ماه مارس با رشد سالانه ۳.۶٪ به ۹۳ میلیون تن رسید که با آمارهای رسمی برای کاهش ظرفیت تولید در تضاد است. با این حال به لطف احتمال ارائه بستههای محرک اقتصادی در حوزه مسکن فلزات آهنی مانند میلگرد نسبت به فلزات پایه عملکرد بهتری نشان دادهاند. به نقل از سازمان بورس
انتهای پیام/