
پیشبینی یک متخصص: بورس از ارز و طلا عملکرد بهتری خواهد داشت
امیرعباس آذرموند: این هفته به پایان خود نزدیک میشود و با گذشت زمان ثبات بیشتری در بازارها مشاهده میشود. به طور همزمان خبرها حکایت از آغاز قریبالوقوع دور چهارم مذاکرات بین آمریکا و ایران دارند. دونالد ترامپ در گفتگویی خواهان توقف غنیسازی در ایران شده است اما در عین حال ابراز تمایل کرده که موضع ایران در خصوص غنیسازی غیرنظامی اتمی را نیز بشنود.
این اظهارات با واکنش عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان مواجه شد. او در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «اگر هدف همانطور که رئیسجمهور ترامپ به تازگی بیان کرد تنها جلوگیری از داشتن سلاح هستهای برای ایران باشد توافقی قابل دستیابی است و تنها یک راه برای رسیدن به آن وجود دارد: دیپلماسی مبتنی بر احترام و منافع متقابل.» به نظر میرسد که این روند به افزایش آرامش و ثبات در بازارها در هفتههای آینده کمک خواهد کرد.
بهنام صمدی روزنامهنگار اقتصادی در مصاحبهای با درباره چشمانداز بازار دلار و طلا در کوتاهمدت بیان کرد: «با توجه به اعلام دور چهارم مذاکرات بازار احتمالاً روند فعلی خود را ادامه خواهد داد. به ویژه بازار ارز و طلا تحت تأثیر عوامل متنوع مسیر خود را طی خواهند کرد.» او افزود: «چشمانداز بازار دلار و طلا کم نوسان و با تمایل کاهشی خواهد بود. در حال حاضر قیمت هر دلار در کانال ۸۳ هزار تومان قرار دارد. این در حالی است که در ابتدای هفته قیمت هر دلار تا نزدیک ۸۷ هزار تومان افزایش یافت اما از روز یکشنبه روند بازار تغییر کرده و این روند ادامه خواهد داشت. اگر تغییری نیز در یکی دو روز اول هفته آینده مشاهده شود به شکل کاهشی ناچیز در قیمتها خواهد بود.»
این تحلیلگر بازار به بورس اشاره کرده و گفت: «در دو روز ابتدایی این هفته بازار سرمایه در وضعیت قرمز قرار گرفت. این وضعیت ناشی از خبر تعویق مذاکرات و شایعات مربوط به چالشها میان مذاکرهکنندگان ایرانی و آمریکایی بود. با این حال از ابتدای روز دوشنبه بازار دوباره به وضعیت سبز برگشت و این روند در روز سهشنبه نیز با شیبی ملایم ادامه داشت.»
در معاملات امروز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت شاخص کل بورس با جهش ۲۸ هزار و ۷۱۶ واحدی به سطح ۳ میلیون و ۱۲۱ هزار واحد رسید. همچنین شاخص کل هموزن رشد ۸ هزار و ۳۹ واحدی را تجربه کرد. بر اساس آمار تا کنون ۹.۴۷۸ میلیارد سهم در ۱۳۷ هزار و ۲۶۲ نوبت معامله شده و ارزش معاملات به ۴۳ هزار و ۴۸۱ میلیارد ریال رسیده است. همچنین ارزش بازار بورس تهران به بیش از ۹۹ میلیون و ۳۹۱ هزار میلیارد ریال افزایش یافته است.
صمدی تأکید کرد: «در این روزها همانطور که در هفته گذشته نیز اشاره شد نمادهای کوچک و متوسط نقدینگی بیشتری را جذب کردند. یکی از عوامل مؤثر بر این روند سیاست جدید سازمان بورس بود که ضریب تضمین صندوقهای اهرمی را به طور ناگهانی نصف کرد. این سیاست در روز چهارشنبه هفته گذشته اعلام و روز شنبه اجرایی شد.»
طبق گزارشی که امروز ارائه کرده رشد امروز شاخص کل نشاندهنده بهبود نسبی فضای معاملات پس از چند روز نوسان است. افزایش حجم و ارزش معاملات به ویژه در نمادهای شاخصساز گویای بازگشت بخشی از نقدینگی به بازار سرمایه است. با این حال تداوم این روند صعودی به عواملی همچون ثبات در بازارهای موازی و سیگنالهای مثبت اقتصادی و سیاسی از جمله مذاکرات برجام وابسته خواهد بود. تحلیلگران بر این باورند که تثبیت شاخص بالای سطح سه میلیون واحد میتواند انتظارات صعودی را در میان معاملهگران تقویت کند. از سوی دیگر فشار فروش در سطوح مقاومتی همچنان یکی از چالشهای اصلی بازار خواهد بود.
این تحلیلگر اقدام مذکور را گامی مهم در راستای افزایش و چرخش نقدینگی دانست. او ادامه داد: «این سیاست جدید سازمان بورس باعث شده تا نقدینگی بیشتر به سمت نمادهای متوسط و کوچک برود. این اقدام به نظر میرسد تأثیر مثبت و قابل توجهی بر عملکرد بازار داشته باشد و روند بازار سرمایه را به نفع سهامداران کوچکتر پیش ببرد. البته این نکته را نیز نباید فراموش کرد که حتی در دو روز اول هفته که شاخص کل منفی بود شاخص هموزن مثبت بود.»
صمدی در پایان درباره چشمانداز بازارها گفت: «دونالد ترامپ فعلاً سیاستهای تعرفهای خود را رها کرده و این امر به معنای عدم وجود چالش برای بازار جهانی طلا است. در نتیجه در داخل نیز ثبات بازار طلا و ارز ادامه خواهد یافت و با آغاز مذاکرات احتمالاً روند کاهشی آن نیز ادامه خواهد داشت. در این شرایط بازار ارز و طلا راندمان کافی نخواهند داشت و بازار سرمایه به عنوان بازاری با بازدهی بیشتر از این دو خواهد بود.» به نقل از خبر آنلاین
انتهای پیام/