
چالشهای مالی در اجرای پروژههای آبی کشور
عباس علیآبادی وزیر نیرو در روز دوشنبه در جلسهای با مدیران صنعت آب و آبفا در سطح کشور با اشاره به برگزاری نشست با حضور معاون اول رئیسجمهور رئیس سازمان برنامه و بودجه و برخی وزرای دولت سیزدهم در خصوص موضوع "آب" تصریح کرد که بر اساس گزارش ارائهشده در این نشست جهان با بحران آب مواجه است و خاورمیانه به عنوان کانون این بحران مشخص شده که وضعیت نگرانکننده آب در ایران را نشان میدهد.
وی اظهار داشت: باید از این اطلاعات بهرهبرداری کنیم و اقدامات لازم را به طور جدی در اولویت قرار دهیم.
علیآبادی در مورد اهمیت "آب" در آیات الهی به عنوان منبع حیات و مادهای ارزشمند افزود: در حالی که این منبع حیات به صورت غیرمناسب و کمارزش مورد استفاده قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه تمامی طرحهای اساسی در صنعت آب و آبفا بهبود وضعیت فعلی را هدف قرار دادهاند گفت: این موضوع با افزایش تابآوری همراه است اما هیچیک از این اقدامات به تنهایی نمیتواند مشکلات و چالشهای صنعت آب کشور را به طور کلی حل کند و باید با تکیه بر راهکارهای بلندمدت به سمت توسعه پایدار پیش برویم.
وزیر نیرو همچنین از بارگذاری جمعیتی در تهران مشهد و دیگر کلانشهرها ابراز نگرانی کرد و گفت: توسعه صنعتی و افزایش جمعیت نیازمند تأمین آب است.
علیآبادی تاکید کرد که موضوع بازچرخانی آب با استفاده از فناوریهای نوین باید در دستور کار قرار گیرد و اولین اقدام جدی در مواجهه با این چالش بازچرخانی آب است. وی افزود: هنوز در بسیاری از شهرها از آب تصفیهشده برای آبیاری فضای سبز استفاده میشود و این امر به طور جدی اجرایی نشده است.
وزیر نیرو با اشاره به افزایش دمای جهانی و تأثیر آن بر مصرف آب تصریح کرد که در حال حاضر دمای هوای کشور ۴.۵ درجه نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. او همچنین به افزایش ۷ درجهای دمای هوای کشور در دو سال اخیر اشاره کرد و افزود که نرخ افزایش دما در برخی از شهرها به ۱۰۰ درصد رسیده است که با افزایش مصرف آب همراه شده است.
وی دیگر چالش صنعت آب را خشک شدن بسیاری از چاههای آب ذکر کرد و بیان داشت: از مجموع چاههای مجاز تعداد زیادی خشک شدهاند و بسیاری دیگر در عمق ۱۵۰ متری خشک گردیدهاند.
علیآبادی همچنین گفت که آورد سالانه آب تجدیدپذیر کشور به ۶۶ میلیارد متر مکعب کاهش یافته است و این در حالی است که این رقم در گذشته به ۱۳۰ میلیارد متر مکعب میرسید.
وزیر نیرو در پایان خاطرنشان کرد که باید جلوی بارگذاری جمعیت و هدر رفت آب گرفته شود و تمام آبهای مصرفی به مرحله بازچرخانی برسند. او بر ضرورت ورود فناوریهای نوین در تولید آب شیرین با کمترین انرژی و کیفیت بالا تاکید کرد و گفت که باید طرحهای اضطراری آب به فوریت اجرا شوند و توجه ویژهای به اقتصاد آب شود. به نقل از جوان آنلاین
انتهای پیام/