
تشکیل کمیتهای برای بررسی دلایل حادثه بندر رجایی در سطح دولت
حجتالاسلام مجید انصاری در نشست کمیته حمایت از محیط کسبوکار که عصر سهشنبه برگزار شد اظهار داشت: این کمیته در سال گذشته موفقیتهای خوبی را کسب کرده و در سال جدید تصمیم داریم با جدیت بیشتری به تحقق شعار سال بپردازیم.
او سرمایهگذاری در زمینه تولید را یکی از چالشهای مهم کشور اعلام کرد و افزود: این موضوع مورد تأکید رئیسجمهور و سایر مقامات عالیرتبه قرار دارد و معاونت حقوقی رئیسجمهوری نیز در تلاش است تا موانع کسبوکار را برطرف کند و احکام برنامه هفتم را به اجرا درآورد.
انصاری همچنین از تدوین برنامهای برای تحقق شعار سال در دولت خبر داد و گفت: این برنامه بهطور خاص بر اهداف برنامه هفتم تأکید خواهد داشت. وی ادامه داد: این برنامه هفته گذشته در جلسه هیأت دولت مطرح شد و امیدواریم به حداکثر تحقق خود برسد و در پایان سال شاهد شکوفایی اقتصادی و بهبود معیشت مردم و تسهیل فعالیتهای بخش خصوصی باشیم.
معاون رئیسجمهور همچنین ابراز امیدواری کرد که تلاشهای دولت در بهبود وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم همراه با موفقیت تیم مذاکرهکننده ایران باشد.
او گفت: سازمان برنامه و بودجه در نیمه دوم سال گذشته با چالشهای جدی در زمینه پرداختها مواجه شده بود اما توانست به مدیریت پرداختها بپردازد.
انصاری در ادامه به حادثه بندر شهید رجایی اشاره کرد و با ابراز تأسف گفت: بلافاصله پس از وقوع حادثه مسئولان مرتبط به محل حادثه اعزام شدند و وزیر کشور و وزیر راه نیز به بندر شهید رجایی رفتند. کارگروهی برای بررسی دقیق علل حادثه و عوامل قصور و تقصیر تشکیل شده است و مقامات قضائی استان هرمزگان و نمایندگان مجلس نیز در این زمینه همکاری میکنند.
وی همچنین یادآور شد که هنوز گزارش نهایی کمیته بررسی این حادثه آماده نشده و برخی از موارد به اصلاح ساختارها مربوط میشود. او خواستار ارسال پیشنهادات اتاق بازرگانی به معاونت حقوقی ریاستجمهوری شد تا بتوانند به راهکارهای اساسی برای پیشگیری از حوادث مشابه دست یابند.
انصاری تصریح کرد: مناسب نیست که کالاها مدت زیادی در بنادر رسوب کنند و ما از کشورهای همجوار در این زمینه فاصله زیادی داریم. طولانی شدن فرآیند ترخیص کالا غیرقابل قبول است و امیدواریم سه قوه اقدامات اساسی برای حل این مشکل انجام دهند.
در ادامه این نشست صمد حسنزاده رئیس اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی اتاق بازرگانی ایران حادثه بندر شهید رجایی را ناشی از رسوب کالا دانست و خواستار رسیدگی سریع از سوی دولت شد. او توضیح داد که کالاهایی که با سرمایهگذاری زیاد و به دلیل مشکلاتی مانند کمبود ارز و مواد اولیه تولید ماهها در بندر رسوب کردهاند هدر میروند و این عواقب تلخی را به همراه دارد.
حسنزاده بیان کرد: نهادهای مرتبط باید برای جلوگیری از توقف طولانی کالا در بنادر تلاش کنند و در حال حاضر دنیا به سمت استفاده از تکنولوژی برای تسریع در تحویل کالاها به مصرفکنندگان حرکت میکند. به نقل از صدای بورس
انتهای پیام/