
تأثیر مذاکرات بر بازار سهام بیش از نیمی از وزن آن را تشکیل میدهد
بازار؛ گروه بورس: پویان مظفری کارشناس سرمایه در یادداشتی اختصاصی برای تحلیل بازار روند معاملات بازارهای مالی را تحت تأثیر متغیرهای سیاسی مورد بررسی قرار داده است. جزئیات این تحلیل را در ادامه مشاهده کنید:
در وضعیت کنونی بازارساز در تلاش است تا نرخ دلار را به نحوی کاهش دهد اما تغییرات در بازار به نظر نمیرسد تأثیر زیادی داشته باشد. اخبار شبانه و برخی از وقایع میتوانند بر روند معاملات تأثیرگذار باشند اما بازار نقدی به مسیر خود ادامه میدهد. بهنظر میرسد دلار بهصورت مستقل از نوسانات کوتاهمدت عمل میکند. مذاکرات عامل اصلی تحولات در بازارهای مالی به شمار میروند. این عامل به کاهش نرخ دلار و طلا منجر شده و سهام را به سمت رشد سوق داده است اما احتمال دارد در آینده تأثیر معکوس نیز داشته باشد. با این حال شواهد نشان میدهد که مذاکرات بهطور نسبی بدون مشکلات جدی در حال پیشرفت است و نوسانات طبیعی در این روند به معنای شکست مذاکرات نیست.
بازار به تغییرات مرتبط با مذاکرات بهسرعت واکنش نشان میدهد و سبدهای سرمایهگذاری را بر اساس اخبار تنظیم میکند. اطلاعات اقتصادی اخیر نشان میدهد که اخباری مبنی بر توقف مذاکرات یا بحران جدی وجود ندارد اما احساس عدم قطعیت در میان فعالان بازار مشهود است. سهامهای مرتبط با مذاکرات بیشترین تأثیر را خواهند داشت. با پیشرفت مذاکرات انتظار نمیرود نرخ ارز افزایش یابد بنابراین رشد سهام دلاری محدود خواهد بود. سهام ریالی و تورمی که تحت تأثیر افزایش نرخ قرار میگیرند احتمالاً عملکرد بهتری خواهند داشت. در میان صنایع مختلف گروههای بورسی مانند صنایع غذایی سیمانی لاستیکی و شوینده توجه سرمایهگذاران را جلب کردهاند. این گروهها بهدلیل وابستگی کمتر به نرخ ارز میتوانند در شرایط کنونی بازدهی مناسبی ارائه دهند.
قبل از شروع مذاکرات چند نماد معرفی شدند و بهسرعت رشد کردند اما با گذر زمان اهمیت این نمادها کاهش یافته است. این مسأله نشان میدهد که بازار به سمت تحلیلهای بنیادی و تغییرات بلندمدت گرایش دارد. تأثیر مذاکرات بر سهام بیش از ۵۰ درصد برآورد میشود بنابراین هر تغییر در روند مذاکرات میتواند نوسانات شدیدی در قیمت سهام و داراییهای دیگر ایجاد کند. پیشبینی میشود پس از تعیین دور آینده مذاکرات فضای بازار آرامتر شود و سرمایهگذاران بتوانند دیدگاه بهتری درباره روند آتی داشته باشند.
همچنین لازم است به فرصتهای فروش طلا در سطوح بالاتر توجه شود. اگر فردی بیش از ۲۰ درصد از سبد سرمایهگذاری خود را به طلا اختصاص داده باشد پیشنهاد میشود در قیمتهای بالاتر اقدام به فروش کند. فرصت خرید سهام در سطوح پایینتر بهویژه در گروههای ریالی و تورمی و صنایعی که با مذاکرات در ارتباط هستند وجود دارد. خرید در قیمتهای پایینتر میتواند فرصتی مناسب برای رشد سرمایه باشد. توجه به صندوقهای بخشی و صنایع خاص مانند صندوقهای صنعتی غذایی سیمانی و شوینده که در شرایط تورمی عملکرد خوبی دارند ضروری است. همچنین نگاهی ویژه به صندوقهای کوچک و اهرمیهایی با حباب منفی نیز اهمیت دارد. برخی صندوقهای هموزن و تخصصی میتوانند گزینههای مناسبی برای رشد سرمایه در کوتاهمدت باشند.
در نهایت با پیشرفت مذاکرات بازار به سمت تعادل بیشتری حرکت خواهد کرد. نوسانات کنونی فرصتی را برای سرمایهگذاران فراهم میآورد تا سبد خود را بهینه کرده و از فرصتهای پیش رو بهرهبرداری کنند. به نقل از بازار
انتهای پیام/