هشدار بانک مرکزی روسیه: نرخ بهره کنونی تهدیدی جدی برای ثبات اقتصادی است
صدای بورس
3
1404-02-26 11:15:06

هشدار بانک مرکزی روسیه: نرخ بهره کنونی تهدیدی جدی برای ثبات اقتصادی است

با شروع جنگ بین روسیه و اوکراین کشورهای غربی و ایالات متحده به صورت جدی در مقابل روسیه ایستادگی کرده و تحریم‌های هدفمندی علیه این کشور وضع کرده‌اند. روسیه تصور می‌کرد که اروپا همچون زمان تسخیر کریمه این بار نیز با اشغالگری کنار خواهد آمد اما مسدود شدن سرمایه‌های دولتی و الیگارش‌ها باعث کاهش نقدینگی در این کشور شد.

بانک مرکزی روسیه با اتکا به تجربیات سیاست‌های اتحاد شوروی تلاش کرد تا در قیمت‌گذاری مداخله کرده و از وقوع تورم شدید و کمبود کالا جلوگیری کند. از سوی دیگر به دو متحد سنتی خود یعنی ایران و چین چشم دوخته بود تا حداقل نیازهای اساسی‌اش را تأمین کند.

چین به منظور حفظ بازار آمریکا حاضر نشد به‌طور مستقیم کالا به روسیه ارسال کند. ایران نیز به دلیل فرسودگی زیرساخت‌ها از جمله سیستم حمل و نقل بسته‌بندی و رعایت استانداردهای بین‌المللی غذایی نتوانست انتظار روس‌ها را برآورده کند. به‌گونه‌ای که سفر هیئت تجاری روسیه به ایران و اظهارات آن‌ها درباره عدم توانایی در دریافت حتی ده کامیون سیب درختی از یک فروشنده به سوژه‌ای داغ در بازارهای مسکو تبدیل شد.

در هر صورت تأثیر سیاست‌های مداخله‌ای به پایان رسید و روبل در مسیر نزولی قرار گرفت. مردمی که روزگاری با بهترین برندها لباس و لوازم آرایشی تهیه می‌کردند اکنون به سمت ماسک‌های دست‌ساز بلاگرها با استفاده از تخم‌مرغ محلی و شیر گاو روی آورده‌اند.

مقامات بانک مرکزی برای کنترل تورم و جمع‌آوری نقدینگی سیاست انجماد بانکی را اتخاذ کردند که این موضوع به بروز درگیری‌هایی میان وزارتخانه‌های اقتصادی و بانک مرکزی منجر شد. آن‌ها معتقدند که شرکت‌ها باید تمام سود خود را به‌عنوان بهره به بانک پرداخت کنند و سرمایه‌های کوچک نیز تمایل دارند که پول خود را در بانک‌ها نگه‌دارند تا در تولید سرمایه‌گذاری کنند. اما نکته جالب این است که بار دیگر ثابت شد که اقتصاد تحت کنترل دستوری نیست حتی اگر پوتین اعلام کند که اقتصاد کشور باید از حالت انجماد خارج شود.

شرکت فولاد مگنیتوگورسک بزرگ‌ترین تولیدکننده فولاد روسیه اعلام کرده که تنها برای شش ماه آینده ذخایر دارد و چشم‌انداز سال ۲۰۲۵ را «بسیار منفی» توصیف کرده است.

در نهایت تنها امید بانک مرکزی روسیه به افزایش قیمت نفت است که با توجه به تحریم‌ها مشتریان سایه این محصولات شرکت‌های چینی هستند که اکنون به‌طور قابل توجهی نفت ایران را با تخفیف خریداری می‌کنند. اما با وجود تشدید تحریم‌ها علیه ایران و شناسایی شبکه نفتکش‌های سایه ایران و همچنین تحریم‌های ثانویه ترامپ علیه پالایشگاه‌هایی که نفت از ایران خریداری می‌کنند کرملین می‌تواند به فروش نفت حدود ۶۰ دلاری و گاز خود که ۴۵ تا ۵۰ درصد بودجه فدرال را تامین می‌کند امیدوار باشد.

هرچند بانک مرکزی روسیه تأکید کرده که این یک راه حل موقتی تا زمان رفع تحریم‌ها و دستیابی به صلح در اوکراین است. به نقل از صدای بورس

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما