
نگاهی خوشبینانه به بازار بورس: افزایش ۴ درصدی شاخص و امیدواری سرمایهگذاران به آینده
بازار سهام تهران در هفته گذشته با کاهش آغاز شد اما در ادامه موفق به تجربه روندی صعودی گردید. در روز شنبه شاخص بورس تحت تأثیر اظهارات استیو ویتکاف نماینده ویژه آمریکا در خاورمیانه با افت روبرو شد. اما پس از برگزاری دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط عمان و اعلام ادامه مذاکرات با احتمال توافق بر سر حفظ برنامه غنیسازی ایران اعتماد سهامداران بازگشت و شاخص بورس مجدداً به سمت افزایش حرکت کرد. این در حالی است که تنها یک هفته پیش مقامات آمریکایی در اظهارات رسانهای خود به برچیدن تاسیسات هستهای ایران اشاره کرده بودند.
در پی این تحولات شاخص کل بورس تهران از ۲۰ تا ۲۴ اردیبهشت ماه حدود ۴ درصد معادل ۱۲۱ هزار واحد رشد کرد. ارزش ریالی بازار در این مدت به ۴۲۷ هزار میلیارد تومان و ارزش دلاری بازار سهام نیز با افزایشی حدود ۳ درصد به ۱۴۶ میلیارد و ۵۱۰ میلیون دلار رسید.
چشمانداز هفته آینده کارشناسان بازار سرمایه بر این باورند که با توجه به فضای مثبت مذاکرات ایران و آمریکا و حمایت کشورهای منطقه نظیر عربستان احتمال توافق افزایش یافته است. رسانههای بینالمللی از ارائه طرح جدیدی از سوی ایران برای حل اختلافات خبر دادهاند که شامل ایجاد کنسرسیومی مشترک با کشورهای عربی و نظارت منطقهای بر فعالیتهای غنیسازی است. این طرح که احتمالاً در جزایری در خلیج فارس مستقر خواهد شد میتواند راهحلی میانه برای حفظ منافع تمام طرفها باشد.
به اعتقاد کارشناسان ترکیب عوامل سیاسی گزارشهای مالی شرکتها و سیاستهای اقتصادی مسیر بازار سرمایه را در هفتههای آتی تعیین خواهد کرد. به نظر میرسد با ادامه مذاکرات و ثبات اقتصادی بورس تهران قادر خواهد بود روند صعودی خود را ادامه دهد و فرصتهای مناسبی برای سرمایهگذاران فراهم آورد.
پیشبینی روند شاخص بورس تحلیلهای تکنیکال نشان میدهد که شاخص کل پس از عبور از محدوده مقاومتی ۳.۱۸۰ میلیون واحد وارد کانال ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد شده و در صورت حفظ شرایط موجود هدف بعدی آن رسیدن به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد خواهد بود. نمودارهای هفتگی نیز فرصتهای مناسبی برای رشد بیشتر بازار را نشان میدهند. برخی کارشناسان پیشبینی میکنند که شاخص بورس حتی در میانمدت ممکن است به ۴ میلیون واحد نیز برسد.
توصیههای سرمایهگذاری کارشناسان پیشنهاد میکنند که ترکیبی از سهام (حدود ۷۰ درصد سبد سرمایهگذاری) و طلا (۲۰ تا ۳۰ درصد) در سبد سرمایهگذاری حفظ شود. گروههای پتروشیمی پالایشی و سیمانی به دلیل گزارشهای مثبت و افزایش نرخ ارز پتانسیل رشد خوبی دارند. همچنین گروههای زراعت و غذایی نیز با توجه به افزایش نرخ مواد اولیه مورد توجه قرار خواهند گرفت. به نقل از همشهری آنلاین
انتهای پیام/