
وزیر ارتباطات به موانع ایجاد شده توسط وزارت بهداشت واکنش نشان داد
سید ستار هاشمی وزیر ارتباطات در نامهای به ظفرقندی وزیر بهداشت به بیان اشکالات و اختلافات موجود در زمینه ضابطهگذاری برای «توزیع اینترنتی دارو» در کشور پرداخت.
هیئت وزیران این دو وزارتخانه را موظف کرده است که با همکاری یکدیگر دستورالعمل توزیع دارو از طریق سکوهای اینترنتی را تنظیم کنند و این سکوها میتوانند طبق دستورالعمل مذکور از طریق داروخانهها سفارش دریافت کنند. بهعبارت دیگر هدف از توزیع این است که داروخانهها محصولات و خدمات خود را از طریق این سکوها ارائه دهند.
وزیر ارتباطات در این نامه تصریح میکند: «ضوابط کنونی به شدت بر حفظ برتری داروخانهها تأکید دارد. تمامی دادهها باید از مسیر یک سامانه مرجع عبور کند و سکوها با وجود انجام وظایف فنی پیچیدهای چون احراز هویت امنیت داده واسط کاربری پردازش سفارشات و مدیریت ارتباط با مشتری فاقد اختیارات تجاری مستقل خواهند بود که این موضوع انگیزه سرمایهگذاری و توسعه خدمات سلامت دیجیتال را کاهش میدهد.»
سازمان غذا و دارو فرآیند توزیع اینترنتی دارو و خدمات آنلاین حوزه سلامت را بر یک سامانه مرجع متمرکز کرده و اعلام کرده که این سامانه باید بهطور کامل در اختیار خود سازمان باشد. وزیر ارتباطات بیان میکند که این وضعیت «منجر به محدود شدن نوآوری حذف رقابت سالم کاهش سرعت و کارآیی فرآیندها و کنترل یکجانبه گردش اطلاعات و جریان مالی خواهد شد.» او پیشنهاد میکند که سکوها سفارشات و نسخهها را دریافت کنند و سازمان غذا و دارو فقط نقش نظارتی ایفا کند.
سازمان غذا و دارو نظارت بر عملکرد و اهلیت سکوها را به یک کارگروه محول کرده است و نمایندگان انجمن داروسازان نیز به عنوان اعضای این کارگروه شناخته شدهاند. وزیر ارتباطات هشدار میدهد که این ساختار «تضاد منافع ایجاد میکند و احتمال بروز رفتاری تبعیضآمیز نسبت به سکوها و استارتآپها را افزایش میدهد.»
در شهریور سال ۱۴۰۲ هیئت مقرراتزدایی و بهبود محیط کسبوکار اعلام کرده بود که سکوهای اینترنتی برای عرضه آنلاین دارو نیازی به مجوز جدید ندارند و تنها داشتن مجوز از اتحادیه کسبوکارهای مجازی کفایت میکند. اما سازمان غذا و دارو بر این نکته تأکید دارد که باید مجوز جدیدی برای این فعالیت صادر شود. وزیر ارتباطات در نامه خود به وزیر بهداشت تأکید میکند که تدوین دستورالعمل باید با مصوبات هیئت مقرراتزدایی همخوانی داشته باشد.
ممنوعیت حمل داروهای یخچالی و منع فروش فرآوردهها از سایر منابع رسمی (مانند شرکتهای پخش مجاز) از جمله ممنوعیتهایی است که سازمان غذا و دارو برای عرضه اینترنتی دارو اعلام کرده است. با این حال وزیر ارتباطات بر این باور است که این ممنوعیتها مانع دسترسی سریع به داروها میشود و سبد خدمات غیرحضوری را برای مردم محدود میکند.
شایان ذکر است که اخیراً در درگاه ملی مجوزها تسهیلاتی برای کسبوکارهای مجازی که قصد دارند دارو یا محصولات مرتبط با سلامت را عرضه کنند فراهم شده است. حال باید دید که سازمان غذا و دارو چگونه تعامل خود را با سکوهای اینترنتی تنظیم خواهد کرد. به نقل از مشرق
انتهای پیام/