
چین به بزرگترین خریدار نفت کانادا تبدیل گردید
تمایل جدید چین به واردات نفت از کانادا در شرایطی مشاهده میشود که تنشهای جنگ تجاری دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا روابط واشنگتن و اتاوا را تحت تأثیر قرار داده است. همچنین افزایش خرید نفت کانادا توسط چین نشاندهنده تأثیر تحریمهای آمریکا بر صادرات نفت کشورهایی نظیر روسیه و ونزوئلا است.
کانادا به عنوان چهارمین تولیدکننده بزرگ نفت در جهان شناخته میشود اما استان نفتخیز آلبرتا به دلیل محصور بودن در خشکی دسترسی محدودی به بنادر دارد. به همین دلیل ۹۰ درصد نفت کانادا معادل حدود چهار میلیون بشکه در روز از طریق خطوط لوله به آمریکا صادر میشود.
خط لوله ترانس مونتین تنها خط لوله نفتی شرقی-غربی کانادا است که نفت را به سواحل اقیانوس آرام منتقل کرده و نفتکشها در آنجا نفت را برای صادرات بارگیری میکنند. توسعه بخش جدید این خط لوله که از اول مه سال ۲۰۲۴ آغاز شده ظرفیت انتقال این خط لوله را به ۸۹۰ هزار بشکه در روز افزایش داده و فرصتهای جدیدی برای نفت کانادا ایجاد کرده است.
اگرچه در حال حاضر نفت از تعرفههای آمریکا معاف است کانادا به دلیل تعرفههای موقتی آمریکایی بر واردات نفت و تهدیدات ترامپ برای ضمیمه کردن این کشور به خاک آمریکا به دنبال گسترش مقاصد صادراتی خود است.
طبق دادههای شرکت کپلر از زمان افزایش ظرفیت بخش جدید خط لوله ترانس مونتین در ژوئن سال گذشته کانادا روزانه حدود ۲۰۷ هزار بشکه نفت به چین ارسال کرده است. این میزان افزایش قابل توجهی را نسبت به هفت هزار بشکه در روز در یک دهه منتهی به ۲۰۲۳ نشان میدهد. در همین دوره آمریکا حدود ۱۷۳ هزار بشکه در روز نفت از این خط لوله دریافت کرده است.
فیلیپ ریولت مدیر موسسه چین در دانشگاه آلبرتا در این خصوص اظهار داشت: سیاستهای حمایتگرایانه ترامپ در ماههای اخیر کانادا را به گزینهای جذابتر برای خریداران چینی تبدیل کرده است و چین نمیخواهد به شدت به تأمین انرژی از روسیه وابسته باشد.
از زمان توسعه این خط لوله در سال گذشته صادرات نفت خام کانادا به کشورهای غیر از آمریکا حدود ۶۰ درصد افزایش یافته و به رکورد حدود ۱۸۳ هزار بشکه در روز در سال ۲۰۲۴ رسیده است. کشورهای دیگر که نفت کانادا را وارد میکنند شامل کره جنوبی ژاپن هند برونئی و تایوان هستند.
طبق گزارش چندین سیاستمدار کانادایی در ماههای اخیر خواستار ساخت خطوط لوله جدید به پایانههای صادرات ساحلی شدهاند تا وابستگی به آمریکا کاهش یابد اما موانع رگولاتوری مالی و سیاسی مانع از تحقق این درخواستها شده است. به نقل از مشرق
انتهای پیام/