
حکشتی برنامهریزی برای افزایش سرمایه را آغاز کرد
محمدرضا مدرس خیابانی مدیرعامل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در مراسم هفدهمین سالگرد حضور این شرکت در بورس اوراق بهادار تهران بیان کرد: برنامه افزایش سرمایه این شرکت با برگزاری مجمع فوقالعاده در خرداد ماه به همت سازمان بورس انجام خواهد شد و سرمایه شرکت به ۱۱هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان افزایش مییابد.
وی با تأکید بر عدم برنامهریزی برای تجدید ارزیابی داراییها افزود: این سهامداران هستند که در این زمینه تصمیمگیری میکنند. خیابانی همچنین تصریح کرد: کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بهعنوان بزرگترین ناوگان کشتیرانی در منطقه غرب آسیا در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل از آن بیش از ۹۰ درصد رشد سود داشته و رقم سود این شرکت از ۱۰ همت در سال ۱۴۰۲ به ۱۹ همت در سال ۱۴۰۳ رسیده است.
وی پیشبینی کرد که این روند رشد در سال ۱۴۰۴ نیز ادامه یابد هرچند که بازار کشتیرانی تحت تأثیر سیاستها و نوسانات بینالمللی است. مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران همچنین اعلام کرد که یکی از اهداف مهم این شرکت برگزاری مجمع فوقالعاده در خرداد ماه سال جاری است و در صورت موافقت سازمان بورس سرمایه شرکت از ۸۲۵۰۰ میلیارد ریال به ۱۱۶۰۰۰ میلیارد ریال افزایش خواهد یافت.
وی با ارزیابی مثبت از عملکرد نماد "حکشتی" در دو ماه ابتدایی سال ۱۴۰۴ گفت: در این مدت نماد حکشتی ۳۲ درصد رشد داشته که نشاندهنده روند مثبت این شرکت در سال جاری است. خیابانی در ادامه به سرمایهگذاری کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بندر چابهار اشاره کرد و افزود: این سرمایهگذاری به منظور حفظ منافع ذینفعان صورت گرفته و ما موفق شدهایم حجم حملونقل در این بندر را از ۶ هزار TEU کانتینر در سال ۱۴۰۱ به ۹۰ هزار TEU کانتینر در سال ۱۴۰۳ افزایش دهیم.
مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران همچنین در مورد حادثه اخیر در بند شهید رجایی گفت: تمامی داراییهای این شرکت بیمهشده است و نگرانی خاصی بابت جبران خسارت از سوی شرکتهای بیمه وجود ندارد. وی توضیح داد که بهطور اولیه حدود ۲۱۰۰ کانتینر آسیب دیدهاند اما برآورد دقیقی از میزان خسارت هنوز انجام نشده است.
مدرس خیابانی با اشاره به ورود شرکت کشتیرانی به بورس در سال ۱۳۸۷ اظهار داشت که در سال ۹۹ این شرکت موفق به صادرات شناورهای حامل بنزین به ونزوئلا شده و این روند کماکان ادامه دارد. به گفته وی این شرکت همچنین برنامههای سرمایهگذاری ۵۰ میلیون دلاری در بندر آستراخان و راهاندازی شرکت کشتیرانی محلی را در دستور کار دارد.
وی در خصوص کریدور شمال-جنوب با ظرفیت جابهجایی ۲۵ میلیون تن کالا اشاره کرد و گفت: کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران آماده ایفای نقش در این حوزه است. خیابانی همچنین خاطرنشان کرد که با توجه به اهمیت کشتیرانی بهعنوان ستون فقرات توسعه اقتصادی کشور برنامههای متعددی برای رشد و توسعه اقتصادی در سال جاری در نظر گرفته شده است.
مدیرعامل کشتیرانی در پایان به وضعیت تجارت جهانی اشاره کرد و گفت که این شرکت در سال ۲۰۲۴ حدود ۸۸ درصد و در سال ۲۰۲۶ نزدیک به ۸۴ درصد در تجارت جهانی مشارکت خواهد داشت.
گفتنی است مراسم آغاز معاملات امروز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت در بورس تهران با حضور مدیرعامل کشتیرانی اعضای هیات مدیره مدیرعامل بورس تهران و جمعی از مدیران بازار سرمایه برگزار شد و زنگ آغاز معاملات به دست مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی با نماد «حکشتی» به صدا درآمد. به نقل از صدای بورس
انتهای پیام/