
تهیه پیشنویس اصلاحیه قانون مشاغل سخت و زیانآور در دستور کار قرار گرفت
روسای کمیسیونهای تخصصی اتاق ایران در نشستی با حضور مدیرعامل و معاونان سازمان تأمین اجتماعی به بررسی مسائل مرتبط با مشاغل سخت و زیانآور سن بازنشستگی بیمه تأمین اجتماعی فعالان اقتصادی و حق بیمه پرداختند و رویکرد تأمین اجتماعی در تعامل با بخش خصوصی را مورد بحث قرار دادند.
در این نشست مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به پیشبینی مصارف این سازمان به میزان ۱۵۰۰ همت گفت: اگر ماهانه ۹۰ همت وصولی داشته باشیم تقریباً ۱۱۰۰ همت جذب خواهد شد و ۴۰۰ همت باقیمانده باید از محل وصول حق بیمههایی که دولت متعهد به پرداخت آن است تأمین شود. او همچنین افزود که تعهدات دولت برای امسال حدود ۳۱۰ همت برآورد شده و در صورت پرداخت به موقع کسری جدی ایجاد نخواهد شد.
مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با تأکید بر ضرورت همکاری با بخش خصوصی برای حل مشکلات موجود در ضوابط و مقررات بیان کرد که لازم است مواردی که باید در ساختار و ضوابط اصلاح شود مورد توجه قرار گیرد. وی همچنین به وضعیت مشاغل سخت و زیانآور اشاره کرد و گفت که این موضوع نظم خاصی ندارد و هر مرجعی میتواند هر شغلی را سخت و زیانآور اعلام کند.
سالاری تصریح کرد: اصلاحات مربوط به مشاغل سخت و زیانآور با همکاری بخش خصوصی امکانپذیر است و ما متنی برای قانونگذاری در این خصوص تهیه کردهایم که باید به همراه بخش خصوصی نهایی شود و به مجلس ارائه گردد.
در ادامه صمد حسنزاده رئیس اتاق ایران به معیارهای تعیین مشاغل سخت و زیانآور اشاره کرد و تأکید کرد که نباید تنها به آلودگی صوتی به عنوان معیار اصلی توجه کرد. او خواستار تدابیر لازم در این زمینه شد.
پیام باقری نایبرئیس اتاق ایران نیز گفت: سازمان تأمین اجتماعی باید به عنوان شریک راهبردی در توسعه اقتصاد کشور در تعامل با بخش خصوصی به بهبود رویهها و کاهش تعارضات توجه کند.
تولایی رئیس کمیسیون کار مالیات و تأمین اجتماعی نیز با انتقاد از وضعیت اداره هیأت امنایی سازمان تأمین اجتماعی بر لزوم احیای سهجانبهگرایی تأکید کرد و گفت: اگر نمایندگان کارگری و کارفرمایی در اداره سازمان حضور داشته باشند مشکلات به مراتب کمتری پیش خواهد آمد.
در ادامه محمد لاهوتی رئیس کمیسیون توسعه صادرات به مشکلات ناشی از پرداخت جرایم مشاغل سخت و زیانآور اشاره کرد و گفت که این امر ظلم مضاعف به کارفرماست.
سازمان تأمین اجتماعی همچنین به موضوعات مختلفی از جمله شفافیت ارقام ضرایب اصلاح ساختاری و نیاز به تغییر در فرایندهای اجرایی پرداخته و بر ضرورت همکاری با فعالان اقتصادی تأکید کرد.
سالاری مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در خاتمه جلسه به دغدغههای فعالان اقتصادی پاسخ داد و اعلام کرد که این سازمان برای برطرف کردن مشکلات و بهبود خدمات خود در راستای همکاری با اتاق ایران و سایر ذینفعان گامهای موثری خواهد برداشت. به نقل از صدای بورس
انتهای پیام/