ایران و سهم اندک آن در بازار جهانی محصولات حلال: لزوم تقویت جایگاه کشور در این حوزه
اقتصاد آنلاین
2
1404-02-28 17:49:10

ایران و سهم اندک آن در بازار جهانی محصولات حلال: لزوم تقویت جایگاه کشور در این حوزه

پرهام رضایی رئیس اتاق کرج در نشست خبری همایش توسعه تجارت صنعت حلال در بازارهای جهانی با اشاره به برگزاری این همایش در حاشیه نمایشگاه اگروفود بیان کرد: برای پیشرفت صنعت حلال ایران ضروری است که یک نقشه راه مشخص در این حوزه تدوین و همکاری‌های بیشتری میان مسئولان این بخش صورت گیرد.

وی با تأکید بر اینکه به عنوان یک کشور اسلامی باید در زمینه کالاهای حلال نقشی مهم ایفا کنیم افزود: با وجود تمام ظرفیت‌ها و امکاناتی که به عنوان یک کشور مسلمان در تولید محصولات و خدمات حلال داریم متأسفانه سهم ایران از صادرات جهانی حلال تنها یک‌دهم درصد است.

رضایی ادامه داد: در مذاکراتی که با نهادهای اعطای مجوز حلال انجام شده روند بررسی این مسئله آغاز گردید و در نهایت همایشی برای روز ۳۱ اردیبهشت‌ماه در حاشیه نمایشگاه اگروفود برنامه‌ریزی کردیم.

این مقام مسئول از استقرار ۴ هزار واحد صنعتی و ۱۶۰ برند ملی در حوزه صنایع غذایی و ۶۵ درصد کارخانه‌های دارویی استان البرز خبر داد و گفت: با توجه به ظرفیت‌های موجود در این استان تصمیم داریم سهم خود را در صادرات حلال افزایش دهیم. در عرصه جهانی کشورهای اصلی صادرکننده محصولات حلال اغلب مسلمان نیستند. بنابراین نیاز است که نقشه راهی تخصصی طراحی شود و این همایش نقطه آغاز آن خواهد بود تا در سه سال آینده به موقعیت مناسبی دست یابیم.

در ادامه رضا رضایی رئیس خانه صنعت و معدن و تجارت استان البرز نیز یادآور شد: علی‌رغم وسعت کوچک استان البرز این استان جایگاه برجسته‌ای در زمینه صنعتی دارد و امکانات لازم برای توسعه صادرات صنعت غذا در حوزه حلال در ایران وجود دارد. به همین دلیل البرز به عنوان استان معین در این بخش شناسایی شده است و برگزاری نخستین همایش در حوزه صنعت حلال را برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

ابراهیم ابراهیمی معاون حقوقی سازمان ملی استاندارد نیز در این نشست گفت: صنعت حلال یک صنعت نوپا است و استانداردهای حلال محور آن را تشکیل می‌دهند. هرچند این صنعت ریشه فقهی دارد اما موسسه استانداردسازی اسمیک که زیرمجموعه سازمان‌های همکاری اسلامی است ۱۷ میرا روز جهانی حلال را معرفی کرده و به مناسبت این روز همایشی را طراحی کرده‌ایم.

وی به اهمیت صنعت حلال که یکی از بازارهای بزرگ جهان محسوب می‌شود اشاره کرد و گفت: صنعت حلال تنها به غذا محدود نمی‌شود و این صنعت به گستردگی بسیار زیاد است. در حال حاضر گردش مالی این صنعت به ۸ هزار میلیارد دلار می‌رسد و صادرکنندگان اصلی آن غیراسلامی و واردکنندگان عمده این محصولات نیز کشورهای اسلامی هستند. برای ارتقاء جایگاه ایران در صنعت حلال نیاز به همکاری داریم و باید نگاهی فرابخشی به آن داشته باشیم.

محمدباقر رضوی عضو هیات نمایندگان اتاق کرج نیز با اشاره به اینکه ایران یکی از پایه‌گذاران استاندارد حلال در جهان بوده تأکید کرد: با وجود این که ایران بنیان‌گذار بوده اما به دلیل ناهماهنگی‌ها در بازار جهانی عقب‌تر مانده و با گسترش روزافزون این بازار ایران به حاشیه رفته است.

این فعال اقتصادی همچنین از تأسیس دبیرخانه دائمی حلال در اتاق کرج خبر داد و افزود: برای پیگیری مداوم در این حوزه دبیرخانه دائمی را در اتاق کرج راه‌اندازی کرده‌ایم.

آرمان خالقی دبیرخانه صنعت معدن و تجارت کشور نیز استاندارد حلال را استانداردی مازاد برشمرد و گفت: این رویکرد باعث شده است که مردم کالاها و خدمات حلال را مرغوب‌تر تلقی کنند.

او افزود: با حل مسائل تحریم می‌توان شاهد رشد صادرات حلال بود. این بازار بسیار بزرگ است و هر روز فرصت‌های آن را نادیده می‌گیریم. خالقی همچنین تصریح کرد: استان البرز در زمینه پیگیری و رشد صنعت حلال پیشتاز است و امیدواریم که نگاه مثبت به صنعت حلال گسترش یابد و تمرکز بر آن به یک موضوع ملی تبدیل شود که محوریت آن را البرز بر عهده خواهد داشت. به نقل از اقتصاد آنلاین

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما