فروش اجباری روغن به همراه سایر محصولات تجاری
صدای بورس
4
1404-02-28 23:47:26

فروش اجباری روغن به همراه سایر محصولات تجاری

بازار روغن در چند ماه اخیر با نوساناتی مواجه شده است که مسئولان وزارت جهاد دلایل مختلفی مانند توزیع روغن از طریق کالابرگ و مسائل مالیاتی را مطرح کرده‌اند. با این حال مسئله اصلی این است که در بسیاری از فروشگاه‌های زنجیره‌ای روغن حلب یا مایع به سختی یافت می‌شود و در برخی موارد این کالا همراه با محصولات دیگری مانند رب گوجه‌فرنگی و کنسرو عرضه می‌شود.

تامین روغن برای صنف و صنعت نیز از نیمه سال گذشته به شدت دچار مشکل شده است به طوری که برخی کسب‌وکارها اعلام می‌کنند که روغن حلب 16 کیلویی را به قیمت دو برابر قیمت درج شده و بدون فاکتور خریداری می‌کنند.

اوایل اردیبهشت‌ماه اکبر فتحی معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که ممکن است در برخی مراکز عرضه کمبودهایی وجود داشته باشد اما در فروشگاه‌های زنجیره‌ای مشکلی وجود ندارد. او همچنین به ثبت سفارش‌های خوبی برای روغن و دانه‌های روغنی اشاره کرد و گفت که این اقلام به تدریج وارد بازار می‌شود.

فتحی ادامه داد: در حوزه قیمت افزایش مالیات بر ارزش افزوده و حقوق گمرکی پیش‌بینی شده بود که این مسئله باعث سردرگمی واردکنندگان شده بود. اما در نهایت در ستاد تنظیم بازار تصمیم گرفته شد که این موارد به صورت علی الحساب محاسبه و ترخیص شوند.

معاون وزیر جهاد همچنین بیان کرد که روغن برای 40 روز آینده در انبارها موجود است و طی چند روز آینده کمبود در واحدهای خرده‌فروشی برطرف خواهد شد.

با گذشت 21 روز از این وعده‌ها هنوز در بسیاری از فروشگاه‌ها روغن به مقدار کافی وجود ندارد و برخی کارشناسان معتقدند که تولید روغن نباتی در سال جاری نسبت به سال گذشته مشابه بوده و ضعف در نظارت‌ها باعث سوءاستفاده‌های شرکت‌های روغن شده است.

درباره دلایل نوسانات بازار روغن یک منبع آگاه عنوان کرد که برخی شرکت‌های بزرگ به فروش اجباری روغن همراه با دیگر کالاها پرداخته‌اند که در گذشته نیز سابقه داشته است. این در حالی است که تولید و توزیع روغن نباتی در سال 1403 با همان سطح سال گذشته بوده اما از پاییز سال گذشته کمبودهایی در بازار مشاهده می‌شود که متأسفانه هیچ کسی پاسخگو نیست.

این منبع با اشاره به تولید و توزیع ماهانه 150 تا 180 هزار تن روغن در کشور خاطرنشان کرد که برخی از روغن‌ها ممکن است قاچاق شوند و برخی دیگر به صورت اجباری به فروش برسند که نشان‌دهنده ضعف نظارتی است.

شهرام آذین معاون بازرگانی وزارت جهاد نیز پیش از این به کمبود روغن در بازار اشاره کرده و اعلام کرد که مشکل تامین مواد اولیه به طور مستمر در حال حل شدن است و به زودی وضعیت بهبود خواهد یافت.

رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی نیز تاکید کرد که توزیع اجباری روغن همراه با کنسرو و سایر کالاها ادامه دارد و علی‌رغم پیگیری‌ها مشکلات بازار روغن حل نشده است. او همچنین به لزوم نظارت بهتر بر فرآیند توزیع اشاره کرده و افزود که قیمت روغن حلب 16 کیلویی برای صنف و صنعت باید بر اساس نرخ مصوب باشد اما در عمل اینگونه نیست.

آمارها نشان می‌دهند که به طور متوسط ماهانه 180 هزار تن روغن نیاز داریم و 40 درصد این روغن‌ها برای صنف و صنعت و 60 درصد برای خانوارها مورد استفاده قرار می‌گیرد. با این حال از اواخر سال گذشته این میزان به طور کامل تامین نشده است. به نقل از صدای بورس

انتهای پیام/

خانه خدمات وبلاگ جستجو اخبار درباره ما تماس با ما